Gå til hovedindhold
Nyheder
Varmeforsyning

Fjernvarme: Se eller gense infomødet

I alt 450 borgere havde tilmeldt sig, da informationsmøde om udrulning af fjernvarme fandt sted onsdag 17. april 2024. Hele seancen blev optaget på video og kan nu ses på dragoer.dk.

24. apr. 2024
Tilhørere ved informationsmøde om Fjernvarme i Dragør Kommune

Indhold

    Rækkerne var fyldt, da Dragør Kommune holdt borgermøde om fjernvarmen. På stolene lå klistermærker til postkassen med ”Fjernvarme i Dragør – ja tak”, og medlemmer af kommunalbestyrelsen stod i døren og bød de 450 deltagere velkommen.

    Borgmester Kenneth Gøtterup bød salen velkommen og glædede sig over den store interesse for mødet. Han lovede allerede fra starten af mødet, at den store interesse betyder, at der vil komme flere borgermøder om fjernvarmen.

    Det kan du se ved selvsyn på video-optagelsen fra mødet. Du kan også læse videre her og få et par hovedpointer fra mødet.

    Altid varme med fjernvarmenettet

    Direktør for CTR Randi Skogstad fortalte om fjernvarmenettet, som Dragør vil få fjernvarme fra. Det store net sikrer en høj forsyningssikkerhed, fortalte hun.

    ”Der er altid varme – selv på den koldeste dag. Fjernvarmenettet er nemlig opbygget, så selv hvis et af de store kraftvarmeværker får et nedbrud, så er der andre varmekilder, der kan tage over.”

    Fjernvarme er også klimamæssigt en rigtig god løsning, fortalte hun.

    ”Der er en stærk sammenhæng mellem fjernvarmesystemet og elsystemet. Faktisk står fjernvarmen for otte procent af elforbruget i Hovedstadsområdet. Det betyder, at vi kan udnytte vedvarende energi fra sol og vind bedre. For eksempel kan den billige strøm om natten opbevares som varme i fjernvarmen og bruges i de dyre timer om dagen”, forklarede hun.

    CTRs projektchef Lene Jensen kom nærmere ind på de anlæg, som CTR skal bygge i Dragør Kommune. 

    Det handler blandt andet om et rør fra lufthavnen til Store Magleby og videre under landingsbanerne til Tårnby Kommune. Det skal både forsyne Dragør Kommune og Tårnby Kommune. Undervejs skal CTR bygge en stor varmepumpe, der skal supplere fjernvarmen. Anlægget kommer også til at rumme en stor elkedel og et varmelager, så man kan producere billig varme, når elprisen er lav.

    Forhåndstilmelding

    Interessen var stor for, hvornår fjernvarmeprojektet kommer i gang. Dragør Fjernvarmes direktør Raymond Skaarup fortalte, at man forventer et tilsagn fra fjernvarmepuljen snart, og så kan projektet komme videre med udbud – og lidt længere fremme med gravearbejder og rør.

    Han opfordrede til, at borgerne forhåndstilmelder sig på fjernvarmeselskabets hjemmeside, fordi opbakningen er vigtig for, at projektet kan komme videre. 

    Spørgsmål fra salen

    Efter oplæggene var der mulighed for at stille spørgsmål, og det var der mange, der benyttede sig af.

    ”Jeg synes, det lyder som om, I er mange, der skal til for at tilbyde fjernvarme. Hvor mange regninger får jeg så?”, spurgte en borger for eksempel.

    ”Én”, svarede Raymond og holdt en lang pause, hvilket fik salen til at grine.

    Blandt flere borgere blev der udtrykt bekymring for, om fjernvarmeprojektet nu også bliver til noget – selv om man selv tilmelder sig.

    Her høstede borgmesteren bifald, da han slog fast, at kommunalbestyrelsen står samlet om at bakke fjernvarmeprojektet op, og pointerede: 

    ”Men det kræver, at der er bred opbakning i byen, og her er det vigtigt, at borgerne tilkendegiver, at de er interesseret."

    Raymond Skaarup oplever også, at Dragør Kommune bakker projektet op. ”Kommunen holder os til ilden.”

    Videooptagelse af informationsmøde om fjernvarme i Dragør Kommune (onsdag den 17. april 2024)