Gå til hovedindhold
Nyheder
Erhverv

Miljøtilsyn – en hjælp til at passe på miljøet

Tårnby og Dragør Kommune har et forpligtende samarbejde om miljøtilsyn. Tilsynet er bl.a. en hjælp til at passe på miljøet. I 2023 fandt Tårnby to virksomheder og fem hestehold i Dragør, som endnu ikke var meldt til miljøtilsynsbesøg.

05. mar. 2024
three brown horses surrounded by grass under white sky

Indhold

    Tårnby Kommune fører på vegne af Dragør Kommune miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i Dragør for at undgå forurening af jorden, vandet og luften. Det er Miljøstyrelsen, der fastlægger, hvilke virksomheder det drejer sig om. 

    Hvert år skal vi gennemføre to miljøtilsynskampagner, der er målrettet en branche eller et miljøtema.

    I 2023 var målet med de to kampagner at få kontakt til henholdsvis virksomheder og hestehold, der skulle have regelmæssigt miljøtilsynsbesøg, men som endnu ikke var registreret. Der blev fundet to virksomheder og fem hestehold, som endnu ikke var meldt til vores miljøtilsynsbesøg. 

    I 2024 målrettes kampagnerne mod for det første at håndtere og afhænde affald på autoværksteder og for det andet at få kontakt til hestehold, der skal have regelmæssigt miljøtilsynsbesøg, men som ikke er meldt til miljøtilsynsbesøg.

    Hvad kan du gøre?

    I 2024 er der til hesteholdene udarbejdet et digitalt anmeldeskema, der gør det nemmere at melde sit hestehold til miljøtilsynsbesøg.

    Hvis du er ejer af en virksomhed – det kan for eksempel være et autoværksted, et renseri eller et maskinværksted – eller du har et hestehold eller en anden form for husdyrbrug, kan du læse mere om miljøtilsyn på taarnby.dk.