Opskrivning og udmeldelse af daginstitution

Her kan du læse om reglerne for opskrivning og udmeldelse af daginstitution og dagpleje.

• Regler for opskrivning og udmeldelse af daginstitution og dagpleje
  • Digital Pladsanvisning

Du skal logge på Digital Pladsanvisning med dit NemID for at få adgang til at skrive dit barn op til en institutionsplads, udmelde dit barn fra en institutionsplads, se hvor dit barn står på ventelisten, se status på din ansøgning og meget mere.

• Pasningsgaranti

Dit barn er garanteret en plads i en kommunal dagpleje eller kommunal institution efter tre måneder på ventelisten.

Pasningsgarantien gælder ikke til en plads i en bestemt dagpleje eller daginstitution.

Alle børn i alderen fra 26 uger til skolestart, som har folkeregisteradresse i Dragør Kommune, er omfattet af pasningsgarantien.

• Plads på ventelisten

Når dit barn har været skrevet op til et dagtilbud i tre måneder, får dit barn anciennitet fra fødselstidspunktet.

• Behovsdato

Det er vigtigt, at du overvejer familiens behov for pasning meget nøje, inden du skriver behovsdatoen.

Når behovsdatoen nås, får du et tilbud om plads i et passende dagtilbud.

Du kan forvente op til tre måneders ventetid, hvis du afviser et tilbud.

• Ventetid

Du kan forvente op til tre måneders ventetid ved:

• udmeldelse af et institutionstilbud
    • ændringer i behovstidspunkt
    • afslag af relevant pladstilbud
    • ændring af institutionsønske

hvis ændringen har eller får betydning for andre børn på ventelisten.

• Ønske om en specifik daginstitution eller dagpleje

Du har mulighed for at skrive dit barn op til en specifik plads. Barnet vil få tilbudt plads, når der er ledig kapacitet, og det har anciennitet til en plads jf. pasningsgarantien.

Du har også mulighed for at være skrevet op til en specifik plads og samtidig have en behovsdato.

Er dit barn allerede indmeldt i et dagtilbud, har det også mulighed for at være skrevet op til en specifik daginstitution.

• Ønske om at flytte dit barn

Dit barn har mulighed for at blive stående på en venteliste til et andet specifik dagtilbud, selv om det allerede har fået plads jf. pasningsgarantien.

• Når dit barn skal meldes ud

Du skal melde dit barn ud med en måneds varsel fra den 1. eller den 15. i måneden.

Du skal bruge Digital pladsanvisning, når du skal melde dit barn ud.

• Hvis dit barn flytter til en anden institutionstype

Flytter dit barn til næste aldersrelevante institutionstype, fx fra vuggestue til børnehave, skal du ikke melde ud.

Udmeldelse sker automatisk ved overflytning.

• Forældrebetaling

Du bliver opkrævet forældrebetaling månedsvis forud.

Er dit barn indmeldt i en 0-6 års institution bliver taksten ændret fra vuggestuetakst til børnehavetakst, når barnet fylder 2 år og 11 måneder. Bliver dit flyttet tidligere, skal det have tilbudt vuggestuens forplejning.

• Søskende kriterie

Har dit barn søskende i kommunens dagtilbud har det fortrinsret på ventelisten til plads i samme dagtilbud.

For at du kan benytte dig af søskendekriteriet, er det en forudsætning, at børnene skal være indmeldt minimum tre måneder sammen, og der skal være en ledig plads i dagtilbuddet.

• Dagtilbud med tidlig morgenåbning

Har du brug for et dagtilbud til dit barn, hvor der er tidlig morgenåbning, skal du senest tre måneder før behovsdatoen sende dokumentation fra din arbejdsgiver på dine mødetider. Dokumentationen skal sendes til vores sikker mail Børn, Skole og Kultur

Børn, Skole og Kultur - Pladsanvisningen

Mandag 10.00 - 12.00