Opskrivning og udmeldelse af daginstitution

Når du skal skrive dit barn op til daginstitution eller melde det ud, skal du bruge den digitale pladsanvisning.

Pasningsgaranti

Dragør Kommune har pasningsgaranti efter §23 i dagtilbudsloven. Med pasningsgaranti menes, at ansøgere har krav på tilbud om et aldersrelevant tilbud på dagpasning efter kommunens regler. Der gives ikke garanti for ønsker med hensyn til institutionstype.

Plads på ventelisten

Når dit barn har været skrevet op til et dagtilbud i 3 måneder, får dit barn anciennitet fra fødselstidspunktet.

Behovsdato

Det er vigtigt, at familiens behov overvejes meget nøje, inden I skriver datoen. Når behovsdatoen nås, gives der tilbud om plads i et passende tilbud.

Karenstid

I må forvente 3 måneders karenstid ved

• udmeldelse af et institutionstilbud
  • ændringer i behovstidspunkt
  • afslag af relevant pladstilbud
  • ændring omkring institutionsønske

Hvis ændring har eller får betydning for andre børn på ventelisten.

Overflytning imellem aldersrelevante dagtilbud

Dit barn kan tidligst skrives op til en plads i et andet ikke specifikt tilbud efter det har været indskrevet i den først indmeldte institution i tre måneder. Barnet tilbydes først kommende ledige plads i et andet aldersrelevant pædagogisk tilbud. Der gives kun et andet tilbud.

Det er kun muligt at skifte til et andet tilbud en gang.

Digital Pladsanvisning

Ved at logge på Digital Pladsanvisning får I direkte adgang til at skrive jeres barn op til en institutionsplads, udmelde jeres barn fra en institutionsplads, se hvor jeres barn står på ventelisten, se status på jeres ansøgninger og meget mere.

Når dit barn skal meldes ud

Du skal melde dit barn ud med en måneds varsel fra den 1. eller den 15. i måneden. Du skal bruge Digital pladsanvisning, når du skal melde dit barn ud.

Hvis dit barn flytter til en anden institutionstype

Børn, der flytter til næste aldersrelevante institutionstype, for eksempel fra vuggestue til børnehave, skal du ikke melde ud.

Børn og Pædagogik

Mandag 10.00 - 14.00