Skip navigationen

Kongelundsfortet

Kongelundsfortet er beliggende ved sydvestpynten og er i dagtimerne åbent for alle.

Foto fra Kongelundsfortet

Besøg Kongelundsfortet

På Kongelundsfortet kan du stadig se dele af befæstningsanlægget. Fortet byder på en smuk udsigt over strandengene.

Tag maden med og grill

Tag din madpakke med og nyd den ved de opstillede borde og bænke eller tænd op i grillen i bålhuset. Der er borde, bænke, grill, skraldespande, toiletter, samt nu tag over hovedet, så du altid kan tænde op i grillen. Du kan benytte bålhuset frit året rundt.

Historien

Kongelundsfortet er fra 1914-1916 og blev anlagt på strandengene syd for Kongelunden som en del af Sydamagerstillingen. Kongelundsfortet udgjorde sammen med øvrige militære anlæg langs kysten en del af Københavns Befæstning.

Folder om Kongelundsfortet

Folderen 'Kongelundsfort' indeholder et turforslag, der bringer dig rundt på stisystemet omkring fortet. Undervejs får du fortets og områdets historie. I folderen finder du også et kort over området og over Københavns befæstningsring. Du får et interessant indblik i datidens forsvar af hovedstaden. Du kan få folderen på kommunens biblioteker og i Borgerservice, men du kan også hente folderen i elektronisk udgave her.

Hent folderen 'Kongelundsfort' (pdf)

Skoler og institutioner

Du kan finde mere information om mulighederne på Kongelundsfortet for skoler og institutioner på Ungdomsskolens hjemmeside.

Kontakt

Center for Børn, Skole og Kultur

Telefon: 32 89 01 00

Du kan også sende en sikker mail til Center for Børn, Skole og Kultur
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit cpr.nr.