Skip navigationen

Legitimation og ID-kort

Er du minimum 16 år, kan du legitimere dig med et ID-kort, hvis du ikke har pas eller kørekort.

Få taget billede i Borgercentret

Du skal bruge et vellignende foto, for at få udstedt et ID-kort. Fotoet skal opfylde de samme krav som til pas og kørekort. 

Mangler du et foto, kan du få taget ét i Borgercentret til 125 kr. 

Du kan betale med Dankort/Visa, Mastercard, Visa Electron og MobilePay.

 • Legitimationskort
 • Legitimationskort

  Det vil snart blive muligt at få et legitimationskort, hvis du er 15 år eller derover. Det kræver, at du har en folkeregisteradresse i Danmark.

  Du kan bruge legitimationskortet, når du skal bevise, hvem du er, eller hvor gammel du er. Det kan fx bruges, hvis du skal åbne en bankkonto eller købe en mobiltelefon.

  Legitimationskortet er relevant for dig, hvis du ikke har kørekort eller pas.

  Legitimationskortet giver ikke ret til at opholde sig i Danmark eller til at arbejde i Danmark. Du kan heller ikke bruge legitimationskortet, når du skal til lægen. Så skal du i stedet medbringe dit sundhedskort.

  Reglerne om det tidligere alkoholkort blev ophævet den 1. juli 2017. Det betyder, at du fra den dato ikke længere kan få et nyt alkoholkort.

  Du kan stadig bruge dit gamle alkoholkort / id-kort, så længe det er gyldigt.

 • Ansøg om legitimationskort

  Det vil snart blive muligt at få et legitimationskort, hvis du er 15 år eller derover.

  Når det bliver muligt, skal du møde op i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i for at købe dit legitimationskort.

  Kortet kan koste op til 150 kr. (2017)

  Der skal være et billede af dig på kortet, som du enten selv skal tage med, eller som du får taget og betaler for i borgerservice. Undersøg det med borgerservice, inden du tager afsted.

  Kommunen vil inden det bliver muligt at udstede legitimationskortet modtage yderligere oplysninger om de krav, der stilles til kortet, og til at du kan dokumentere din identitet i forbindelse med ansøgningen, så de kan besvare dine eventuelle spørgsmål.

 • Pensionistbevis / pensionsmeddelelse

  Hvis du har brug for legitimation for, at du er pensionist, kan du i mange tilfælde bruge din seneste pensionsmeddelelse.

  Pensionistbevis

  Nogle kommuner tilbyder også et såkaldt pensionistbevis. Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du i de kommuner få pensionsbeviset i borgerservice. Der er ikke noget billede på pensionistbeviset. Beviset kan du bruge til at få pensionistrabat på fx museer, forlystelsesparker osv.

  DSB legitimationskort

  Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge pensionistbeviset eller pensionsmeddelelsen til at købe DSB's 65-billetter. Hvis du er under 65 og pensionist, skal du derfor have et DSB legitimationskort for at købe DSB's billigere 65-billetter. DSB legitimationskort kan du få gratis på en DSB station, hvis du medbringer en pensionsmeddelelse, der ikke må være mere end et år gammel, samt et pasfoto.

Skrevet af borger.dk

Læs også
Kontakt

Borgercentret

Åbningstider

 

Mandag - tirsdag: 10:00 - 14:00

Onsdag: Lukket

Torsdag: 10:00 - 18:00

Fredag: 10:00 - 13:00

Telefon: 32 89 01 00

Du kan også sende en mail til Borgercentret
borgerogsocial@dragoer.dk