Skip navigationen

Legitimation og ID-kort

Er du minimum 16 år, kan du legitimere dig med et ID-kort, hvis du ikke har pas eller kørekort.

Få taget billede i Borgercentret

Du skal bruge et vellignende foto, for at få udstedt et ID-kort. Fotoet skal opfylde de samme krav som til pas og kørekort. 

Mangler du et foto, kan du få taget ét i Borgercentret til 130 kr. 

Du kan betale med Dankort/Visa, Mastercard, Visa Electron og MobilePay.

 • Legitimation og ID-kort
 • Alle kan få udstedt et ID-kort fra den dag, de fylder 16 år

  Legitimationskortet / ID-kortet anvendes oftest af unge under 18 år, som har brug for at vise, at de er gamle nok til at købe øl og vin med en alkoholvolumenprocent op til 16,5.

  Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er cpr-nummer eller et andet løbenummer på kortet som fx på pas og kørekort. Derfor kan du blive bedt om yderligere legitimation, hvis du ønsker at bruge kortet som billedlegitimation i andre tilfælde end til at vise, at du er gammel nok til at købe øl og vin med en alkoholvolumenprocent op til 16,5.

 • Ansøg om ID-kort

  Du skal møde op i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i for at købe dit legitimationskort.

  Kortet kan koste op til 150 kr. (2017).

  Der skal være et billede af dig på kortet, som du enten selv skal tage med, eller som du får taget og betaler for i borgerservice. Undersøg det med borgerservice, inden du tager derned.

  Du skal derudover tage enten din originale dåbsattest, fødselsattest, navneattest, sundhedskort eller pas med. 

  Du kan godt købe legitimationskortet, hvis du ikke er dansk statsborger, så længe du har den tilstrækkelige personlige legitimation til at dokumentere din identitet.

  Du kan få mere at vide om legitimationskortet i kommunens borgerservice.

 • Pensionistbevis / pensionsmeddelelse

  Hvis du har brug for legitimation for, at du er pensionist, kan du i mange tilfælde bruge din seneste pensionsmeddelelse.

  Pensionistbevis

  Nogle kommuner tilbyder også et såkaldt pensionistbevis. Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du i de kommuner få pensionsbeviset i borgerservice. Der er ikke noget billede på pensionistbeviset. Beviset kan du bruge til at få pensionistrabat på fx museer, forlystelsesparker osv.

  DSB legitimationskort

  Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge pensionistbeviset eller pensionsmeddelelsen til at købe DSB's 65-billetter. Hvis du er under 65 og pensionist, skal du derfor have et DSB legitimationskort for at købe DSB's billigere 65-billetter. DSB legitimationskort kan du få gratis på en DSB station, hvis du medbringer en pensionsmeddelelse, der ikke må være mere end et år gammel, samt et pasfoto.

Skrevet af borger.dk

Læs også
Kontakt

Borgercentret

Åbningstider

 

Mandag - tirsdag: 10:00 - 14:00

Onsdag: Lukket

Torsdag: 10:00 - 18:00

Fredag: 10:00 - 13:00

Telefon: 32 89 01 00

Du kan også sende en mail til Borgercentret
borgerogsocial@dragoer.dk