Tandpleje for børn og unge

Tandplejen tilbyder gratis tandpleje og behandling for alle børn og unge mellem 0-18 år, som bor i Dragør Kommune.

• Ofte stillede spørgsmål
  • Sundhedsstyrelsens retningslinjer

I Dragør følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer og indkalder med børn og unge med 12-24 måneders interval.

Det er barnets tandsundhed og vaner derhjemme, der er afgørende for, hvor ofte barnet bliver indkaldt til undersøgelse og behandling.

Hvis I som forældre oplever, at der er et behov, er I meget velkomne til at tage kontakt.

• Telefon- og åbningstider

Tandplejen har til huse på Nordstrandskolen, Hartkornsvej 30, Dragør.

Der er telefontid alle ugens dage mellem kl. 8.15 og 11.30 på telefon 32 89 04 09. Tidsbestilling og andre henvendelser skal ske i dette tidsrum.

Ved akut opstået smerter eller tandskader uden for Tandplejens telefontider, skal du venligst skrive en mail til akuttandpleje@dragoer.dk

Tandplejen vil herefter kontakte jer hurtigst muligt. I den forbindelse er det en stor hjælp, hvis følgende anføres i mailen:

1. Barnets navn og fødselsdag
    2. Telefonnummer
    3. Kort hvad henvendelsen drejer sig om (eksempelvis over- eller undermund, højre eller venstre side). Vedhæft gerne foto.

Databeskyttelse

Du bør som udgangspunkt undgå at sende cpr.nr. og andre fortrolige oplysninger i almindelige e-mails.

• Sene tider for unge mellem 16-17 år

Tandplejen holder åbent alle hverdage fra 8-15 og hver torsdag til kl. 17. De sene tider er forbeholdt unge mellem 16-17 år.

• Hvem er vi?

I Tandplejen er vi bemandet med to tandlæger, en specialtandlæge (tandregulering) og fire klinikassistenter.

• Tilbud om undersøgelse og behandling

Første indkaldelse til undersøgelse i Tandplejen kommer, når barnet er tre år gammelt. Herefter indkalder vi regelmæssigt og efter behov. Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og indkalder til undersøgelse med 12-24 måneders interval.

Jeres barn bliver indkaldt til undersøgelse via sikker digital post (e-Boks).

• Tandregulering (bøjlebehandling)

Alle børn får ved hver undersøgelse vurderet deres tandstilling. Hvis der er en tandstillingsfejl, som kan medføre skade på tænder eller give dårlig tyggefunktion, henviser vi til tandregulering.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har opsat kriterier for, hvilke typer af tandstillingsfejl Tandplejen må behandle. Tandstillingsfejl af kosmetisk karakter er ikke omfattet af tilbuddet.

Tandregulering foregår også hos Tandplejen på Nordstrandskolen, Hartkornsvej 30, Dragør.

• Sådan kommer du derhen

Når dit barn skal til Tandplejen, kan barnet transportere sig selv – på gåben, cykel eller bus til Nordstrandskolen. Hvis du som forældre ønsker at være med, er du naturligvis velkommen. Der er gode parkeringsforhold ved Nordstrandskolen.

Indtil barnet/den unge fylder 15 år, skal vi bruge forældres samtykke til for eksempel til at få taget et røntgenbillede.

• Fritvalgsordning

Hvis I ønsker at benytte en privatpraktiserende tandlæge til jeres barn, skal Tandplejen orienteres.

Tandplejen sender efterfølgende en blanket, der skal udfyldes med den privatpraktiserende tandlæges navn og adresse og underskrives med forældreaccept.

Vi indgår herefter en aftale med den privatpraktiserende tandlæge og sørger for, at dit barns journal bliver overført dertil. Udmeldelsen gælder det samlede tandplejetilbud, og aftalen ophører, hvis I vælger en anden tandlæge eller hvis I flytter fra kommunen.

Det er vigtigt, at Tandplejen får besked om navn på den ønskede privatpraktiserende tandlæge, før barnet/den unge undersøges eller behandles i privat regi. Det er nemlig en forudsætning for, at Dragør Kommune kan refundere udgifter.

Indtil barnet fylder 16 år, er der en egenbetaling på 35 %, og Dragør Kommune dækker de resterende 65% af udgifterne. For de 16-17-årige dækker kommunen den fulde udgift.

Eventuelt tilskud til tandregulering ydes kun i forhold til de udgifter, der ville være forbundet med tandreguleringsbehandling på kommunens tandklinik.

Tandreguleringsbehandling skal være godkendt af Tandplejen, før behandlingen kan sættes i gang.

• Nødbehandling – er uheldet ude?

På skoledage tilbyder vi en tid samme dag. Uden for Tandplejens åbningstid skal privat tandlæge eller Tandlægevagten kontaktes på telefon 70 25 00 41.

Tandlægevagten holder åbent hverdage kl. 20-21.30 samt lør-, søn- og helligdage kl. 10-12 og kl. 20-21.30. Tandlægevagten vil vejlede og hjælpe jer til at finde det rette behandlingssted. Regningen for brug af Tandlægevagten sendes til Tandplejen. Ved større skader skal 1813 kontaktes.

• Ferielukke i Tandplejen

Påskeferie 2022

9. til 18. april 2022

Tandplejen i sommerferien

Her kan du læse mere om, hvad du kan gøre, hvis dit barn har brug for tandlæge i sommerferien.

• Hvis du vil klage

Ved utilfredshed over Tandplejens tilbud eller behandling opfordrer vi til, at du i første omgang taler med personalet eller lederen af Tandplejen.

Du kan også rette henvendelse ved at sende en sikker mail til Center for Sundhed, Pleje og Rehabilitering, som Tandplejen hører under. Dette kan benyttes, hvis du ikke er tilfreds med Tandplejens svar på din klage.

Du har også mulighed for at klage til Styrelsen for Patientklager, som behandler klager over sundhedspersoner. Du skal være opmærksom på, at Styrelsen for Patientklager ikke tager stilling til økonomiske forhold, men alene om tandlæge eller Tandplejen har handlet på korrekt vis i forhold til fagets normer for god behandling.

Du finder klageskemaet på borger.dk, hvor du skal logge på med NemID.

Tandplejen

Vær opmærksom på at tidsbestilling eller afbud ikke kan foretages på mail. Du skal kontakte Tandplejen telefonisk.

Du kan også sende en sikker mail til Tandplejen