Skip navigationen

Bliv testet i Dragør eller et andet sted

Ved genåbning samfundet er det vigtigt at lade sig teste jævnligt. Fx er anbefalingen du lader dig teste mindst én gang om ugen, hvis du går på arbejde eller færdes, hvor du ikke kan undgå at møde flere. Følg med her, hvor der er teststeder, som ikke kræver henvisning fra en læge.

Region Hovedstaden har gjort det muligt for Dragørborgerne nemt at blive testet i nærheden af ens bopæl. De såkaldte hurtigtest (næsepodning) foregår i Aktivitetshuset Wiedergården og PCR-test (svælgpodning) foregår i Hollænderhallen. 

Hurtigtest

Fra fredag den 5. marts 2021 er det muligt at få en såkaldt hurtigtest for coronavirus (næsepodning).

Der er oprettet et mobilt testcenter i Aktivitetshuset Wiedergården, Wiedergården 2 i Dragør.

Der er åbent hver dag - også lørdage, søn- og helligdage - klokken 08-20.

Du møder bare op uden at bestille tid, men husk mundbind og dit gule sundhedskort.

Parkering: Det er muligt at parkere foran Dragør Kirken i følgende tidsrum: 

  • Mandag hele dagen
  • Tirsdag til fredag kl. 8-10 og igen kl. 15-20.

Respekter venligst, at der ikke må parkeres uden for disse tidspunkter. Og tak for Dragør Kirke for samarbejdet. 

Det er Copenhagen Medical, som står for Kviktest i Region Hovedstaden. På Copenhagen Medicals hjemmeside kan du finde andre steder for kviktest - ligesom du kan se cirka-kø-tider - altså hvor lang tid du kommer til at stå i kø, før det bliver din tur.

Hurtigteststedet i Tietgensggade i København er døgnåbent alle ugens dage.

Fra hurtigtest til PCR-test

Hvis du får en hurtigtest med ’positiv’ som testresultat, kan du, uden tidsbestilling, tage til et hvilket som helst af PCR-teststederne i Region Hovedstaden. Her viser du dit ’positiv’-svar, som SMS eller andet, og bliver derefter testet. 

Målet er, at alle med en positiv hurtigtest får lavet en såkaldt konfirmerende PCR-test hurtigst muligt – altså får en svælgpodning, som kan be- eller afkræfte, om man har COVID-19.

PCR-test

Fra torsdag den 1. april 2021 er der dagligt mulighed for PCR-testning (svælgpodning). Det foregår i Hollænderhallen, Halvejen 3 i Dragør. Åbningstiderne er pr. den 26. juli 2021:

  • Mandag, onsdag, fredag og søndag: 08.15-13.45
  • Tirsdag, torsdag og lørdag: 15.15-21.15

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-corona-testet uden at bestille tid i forvejen. Du kan dog stadig bestille tid til PCR-test på: coronaproever.dk - hvis du ikke har et NemId kan du i stedet for ringe og bestille tid hos Region Hovedstadens rådgivning og booking på telefon 38 66 00 00. 

Hvis der er kø, vil personer med tidsbestilling blive prioriteret først.

Husk mundbind og dit gule sundhedskort.

Bliv testet når…

Du bør blive testet, hvis du:

  • har symptomer, som kunne være COVID-19
  • får at vide, at du er nær kontakt til en person, som er smittet med ny coronavirus
  • får at vide, at du skal testes forud for fx indlæggelse, behandling eller undersøgelse
  • får at vide, at du skal testes som led i smitteopsporing ved udbrud, fx på grundskoler, i daginstitutioner, på plejehjem m.v.
  • får at vide, at du er ’anden kontakt’, og skal testes hurtigst muligt, fx via Smitte│stop appen

Møder du på arbejde?

Du kan godt blive testet, selvom du ikke har symptomer eller tror, at du er smittet med COVID-19. Bliv testet én gang om ugen, hvis du har et arbejde, hvor du møder ind fysisk og derfor ses med flere personer.

Ved at blive testet er du med til at bryde smittekæderne i Danmark. Samtidig hjælper du med at skabe overblik over, hvordan smittespredningen i samfundet udvikler sig.

Også for mænd

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer, at mændene kommer mere på banen og lader sig teste jævnligt. Tal fra 17 kommuner i hovedstadsområdet viser nemlig, at mænd lader sig sjældnere teste, men har en højere positivprocent for COVID-19, end kvinder.

Mind derfor gerne din mand, kæreste, far, søn e.l. om at lade sig teste. Det samme gælder, hvis du er arbejdsgiver eller kollega på en arbejdsplads, hvor I ikke kan undgå at mødes med flere.

Generelt er anbefalingen, at borgere, der fx møder fysisk på arbejde, lader sig teste mindst én gang om ugen.

Find andre teststeder

Regeringen har i samarbejde med Danske Regioner og Kommunes Landsforening lanceret en strategi for anvendelse af hurtigtest i forbindelse med den gradvise genåbning af samfundet. Fundamentet for strategien er, at der etableres et fintmasket net af faste hurtigteststeder, og at der i kommunalt regi opbygges egen testkapacitet i dele af uddannelsessektoren.

På coronasmitte.dk kan du se adresser på landets faste og mobile COVID-19 teststeder, som ikke kræver en henvisning fra lægen.