Skip navigationen

Røde Kors Parat: Få hjælp

Har du brug for tryghed og følgeskab til vaccination for COVID-19? Eller har du brug for en hjælpende hånd i en kortere periode? I Røde Kors Parat står frivillige hjælpere klar. Ring på 35 29 96 60 – alle hverdage mellem kl. 10-14 eller tilmeld dig på rødekors.dk/parat

Ledsageordning

Røde Kors tilbyder en ledsageordning til vaccination. Røde Kors-ledsageren kan møde borgeren på egen bopæl, følge med i transporten til vaccinationscenteret, vente sammen med borgeren i observationsområdet og sikre, at borgeren kommer trygt hjem igen.

De frivillige følger myndighedernes generelle retningslinjer om forebyggelse af smitte, bærer mundbind under ledsagelsen og holder afstand. Indsatsen koordineres fra Røde Kors landskontor, og det er muligt at ringe på 35 29 96 60 og høre nærmere omkring mulighederne.

Praktisk hjælp

Er der brug for en hjælpende hånd i en kortere periode, står Røde Kors Parat med frivillige hjælpere, som kan følge med dig til lægen, ordne indkøb, lufte hunden, hente medicin eller hjælp med andre praktiske gøremål.

Du kan få hjælp, hvis du for eksempel:

  • Er blevet udskrevet fra hospitalet
  • Er i karantæne eller i selvisolation i forbindelse med corona
  • Har brug for en, der kan følge dig til COVID-19-vaccination
  • Går igennem en periode med genoptræning
  • Oplever sygdom i hjemmet
  • På anden vis står i en akut situation.

Har du brug for en hjælpende hånd, så ring på telefon 35 29 96 60 eller meld dig til på rødekors.dk/parat. Telefonerne er åbne mellem kl. 10-16.

Bemærk

Røde Kors hjælp omfatter IKKE børnepasning.