Skip navigationen

Vaccination for COVID-19

Her kan du løbende læse mere om vaccination for COVID-19.

Det er Sundhedsstyrelsen, der beslutter målgrupper og rækkefølgen for, hvornår der bliver tilbudt vaccination for COVID-19.

Vaccinationen er gratis og frivilligt at få.

Det kan du læse om på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Når det bliver din tur

Når det er din tur til at få tilbudt vaccinen, vil du modtage en invitation i e-boks med information om, hvornår du kan bestille tid til vaccinationen. Er du fritaget for digital post, får du et fysisk brev.

Nogle borgere vil dog få besked om tilbud om vaccination via deres arbejdsgiver, via kommunen eller egen læge.

Indtil videre er beboere på Omsorgscentret Enggården (målgruppe 1), som har takket ja til tilbud om vaccination, blevet vaccineret med første dosis, og de forventes at få anden dosis sidst i januar 2021. 

Den næste målgruppe (2) er borgere, som er over 65 år, og som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Det er Dragør Kommunes Hjemmepleje, som står for den indledende kontakt til borgere i denne målgruppe. Hjemmeplejen vil drøfte mulighederne med den enkelte borger, og først derefter vil du modtage invitationen i din e-boks eller via fysisk brev.

Har du modtaget invitation i e-boks? 

Når du har modtaget invitation til vaccination i e-boks, og hvis du vælger at takke ja, skal du vaccineres to gange med 3-6 ugers mellemrum, og vaccinationerne kommer til at foregå på et af de regionale vaccinationscentre.

Du skal være opmærksom på, at du skal bestille tid til begge vaccinationer samtidig.

Transport til vaccinationsstedet

For borgere i den nuværende målgruppe 2 opfordrer vi til, at du selv sørger for transport til vaccinationsstedet eller fx ved at få en pårørende eller en i dit netværk til at hjælpe dig. Ved egen transport har du mulighed for:

  • selv at bestille og få en tid til vaccination, som passer dig
  • undgå transport sammen med andre
  • undgå ventetid.

Så hvis du selv, dine pårørende eller dit netværk har mulighed for at skaffe transport til dig, kan du frit efter at have modtaget invitationen i din e-boks gå ind og bestille tid.

Har du ingen mulighed for at transportere dig til vaccinationscentret - fx ved en ven eller pårørendes hjælp, kan du ringe til os i Sundhed og Omsorg på telefon 32 89 04 65 (hverdage kl. 10-13) og få registreret din anmodning om transport. I dette tilfælde skal du IKKE selv booke tid til vaccination. 

Herefter vil du blive kontaktet, og såfremt du bliver tildelt transport, får du oplyst, hvilket tidspunkt der er bestilt tid til din vaccination.