Skip navigationen

Vaccination for COVID-19

Her kan du løbende læse mere om vaccination for COVID-19.

Det er Sundhedsstyrelsen, der beslutter målgrupper og rækkefølgen for, hvornår der bliver tilbudt vaccination for COVID-19.

Vaccinationen er gratis og frivilligt at få.

Det kan du læse om på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Når det bliver din tur

Når det er din tur til at få tilbudt vaccinen, vil du modtage en invitation i e-boks med information om, hvornår du kan bestille tid til vaccinationen. Er du fritaget for digital post, får du et fysisk brev.

Nogle borgere vil dog få besked om tilbud om vaccination via deres arbejdsgiver, via kommunen eller egen læge.

Indtil videre er beboere på Omsorgscentret Enggården (målgruppe 1), som har takket ja til tilbud om vaccination, blevet vaccineret med første dosis, og de forventes at få anden dosis sidst i januar 2021. 

Den næste målgruppe (2) er borgere, som er over 65 år, og som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Det er Dragør Kommunes Hjemmepleje, som har visiteret til vaccination for denne målgruppe, og hvis du er visiteret vil du modtage invitationen i din e-boks eller via fysisk brev.

Har du modtaget invitation i e-boks? 

Når du har modtaget invitation til vaccination i e-boks, og hvis du vælger at takke ja, skal du vaccineres to gange med 3-6 ugers mellemrum, Du skal være opmærksom på, at du skal bestille tid til begge vaccinationer samtidig.

Antallet af ledige tider til vaccination afhænger af, hvornår og hvor mange vacciner, som kommer til landet. Det kan derfor være svært at bestille en ledig tid. Hav tålmodighed og hold øje med vacciner.dk – Sundhedsmyndigheder opretter løbende nye tider.

Når du skal vaccineres foregår det på et af Region Hovedstadens vaccinationscentre, som fx er placeret i Bella Centret, Ishøj, Øksnehallen på Vesterbro, Ballerup og Hillerød. Mød først op på dit vaccinationssted lige umiddelbart før din tid.

Konkret vil du blive vaccineret i en muskel i overarmen, og derefter bliver du bedt om at vente i 15 minutter for at se, om alt er, som det skal være.

Husk mundbind og dit gule sundhedskort.

Transport til vaccinationsstedet

For borgere i den nuværende målgruppe 2 opfordrer vi til, at du selv sørger for transport til vaccinationsstedet eller fx ved at få en pårørende eller en i dit netværk til at hjælpe dig. Ved egen transport har du mulighed for:

  • selv at bestille og få en tid til vaccination, som passer dig
  • undgå transport sammen med andre
  • undgå ventetid.

Så hvis du selv, dine pårørende eller dit netværk har mulighed for at skaffe transport til dig, kan du frit efter at have modtaget invitationen i din e-boks gå ind og bestille tid.

Kommunen tilbyder transport til dig der har varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og som ikke selv, via offentlig transport, som Flexkunde hos Movia eller andre kørselsordninger fx Falck, eller ved hjælp af pårørende eller netværket kan blive transporteret til vaccinationsstedet.

Har du ingen mulighed for at transportere dig til vaccinationscentret, kan du ringe til os i Sundhed og Omsorg på telefon 3289 0465 (hverdage kl. 10-13) og få registreret din anmodning om transport. I dette tilfælde skal du IKKE selv booke tid til vaccination.

Herefter vil du blive kontaktet, og såfremt du bliver tildelt transport, får du oplyst, hvilket tidspunkt der er bestilt tid til din vaccination.

Der tilbydes for nuværende ikke liggende transport. Vi arbejder på at finde en løsning.