Skip navigationen

Vaccination for COVID-19

Vaccination giver en høj beskyttelse mod at blive smittet og alvorlig syg af COVID-19. Jo flere der bliver vaccineret, jo bedre kontrol får vi med pandemien. Det er gratis at blive vaccineret, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet. På denne side kan du løbende læse mere om vaccination for COVID-19.

Når det bliver din tur

Når det er din tur til at få tilbudt vaccinen, vil du modtage en invitation i din digitale postkasse/e-Boks med information om, hvornår du kan bestille tid til vaccinationen. Er du fritaget for digital post, får du et fysisk brev. Nogle borgere vil dog få besked om tilbud om vaccination via deres arbejdsgiver, via kommunen eller egen læge.

Vaccinationen er gratis og frivillig at få.

Har du modtaget invitation i e-Boks? 

Hvis du vælger at takke ja til vaccination, kan du finde de nyeste informationer om vaccination for COVID-19 på Region Hovedstaden hjemmeside

Her kan du finde svar på spørgsmål som: Hvor kan jeg blive vaccineret?

Du kan også finde information om Vaccination for børn og unge under 18 år og Revaccination.

Skal du bestille tid, skal du gå ind på www.vacciner.dk. Hvis du ikke har et NemID eller har svært ved selv at booke en tid, kan du bestille en tid ved at ringe til Region Hovedstaden på telefon 38 66 00 00. Der er telefontid på hverdage, inkl. lørdag kl. 8-16.

Husk dit gule sundhedskort når du skal vaccineres og vær opmærksom på de gældende krav fra sundhedsmyndighederne om fx brug af mundbind.

Transport

Du skal selv sørge for transport til vaccinationsstedet f.eks. via offentlig transport, gennem pårørende eller netværk, som Flexkunde hos Movia eller andre kørselsordninger f.eks. Falck.

Ledsageordning

Røde Kors tilbyder en ledsageordning til vaccination. Røde Kors-ledsageren kan møde dig på din bopæl, følge med i transporten til vaccinationscenteret, vente sammen med dig i observationsområdet og sikre, at du kommer trygt hjem igen.

De frivillige følger myndighedernes generelle retningslinjer om forebyggelse af smitte så vidt muligt. Indsatsen koordineres fra Røde Kors landskontor. Du kan ringe på 35 29 96 60 og høre nærmere omkring mulighederne.

Status på udrulning af vaccinen

Statens Serum Institut overvåger tilslutningen til vaccinationsprogrammet på landsplan. Her kan du løbende følge med i udrulningen af vaccinen både nationalt, regionalt og for hver enkelt kommune.

Behandling af personoplysninger

Når vi i kommunen arbejder med tilbud om vaccination for COVID-19, deles relevant data på tværs af sundhedsmyndighederne. Det sker efter gældende lovgivning om behandling af personoplysninger.