Skip navigationen

Vaccination for COVID-19

På denne side kan du løbende læse mere om vaccination for COVID-19. Region Hovedstaden orienterer løbende om, hvornår der er ledige tider til vaccination til de forskellige målgrupper. Læs mere nedenfor.

 

Når det bliver din tur

Det er Sundhedsstyrelsen, der beslutter målgrupper og rækkefølgen for, hvornår der bliver tilbudt vaccination for COVID-19. Du kan læse om målgrupper og rækkefølge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Når det er din tur til at få tilbudt vaccinen, vil du modtage en invitation i e-boks med information om, hvornår du kan bestille tid til vaccinationen. Er du fritaget for digital post, får du et fysisk brev. Nogle borgere vil dog få besked om tilbud om vaccination via deres arbejdsgiver, via kommunen eller egen læge.

Vaccinationen er gratis og frivillig at få.

Har du modtaget invitation i e-Boks? 

Når du har modtaget invitation til vaccination i e-Boks eller som fysisk brev, og hvis du vælger at takke ja, skal du vaccineres to gange med 3-6 ugers mellemrum, Du skal være opmærksom på, at du skal bestille tid til begge vaccinationer samtidig.

Du kan bestille tid til vaccination på vacciner.dk Hvis du har fået et fysisk brev, kan du bestille tid, ved at ringe på det telefonnummer, som står i brevet.

Når du skal vaccineres foregår det på et af Region Hovedstadens vaccinationscentre, som bl.a. er placeret i Bella Centret, Ishøj, Øksnehallen på Vesterbro, Ballerup og Hillerød. Mød først op på dit vaccinationssted lige umiddelbart før din tid.

Konkret vil du blive vaccineret i en muskel i overarmen, og derefter bliver du bedt om at vente i 15 minutter for at se, om alt er, som det skal være.

Husk mundbind og dit gule sundhedskort.

Følg med i, hvornår der er ledige tider til vaccination

Antallet af ledige tider til vaccination afhænger af, hvornår og hvor mange vacciner, som kommer til landet. Det kan derfor være svært at bestille en ledig tid. Hav tålmodighed.

Sundhedsmyndigheder opretter løbende nye tider. Du har mulighed for løbende at følge med i, hvornår der er ledige tider til vaccination til de forskellige målgrupper. På den måde slipper du for at ringe eller tjekke forgæves.

Du følger med ved at følge dette link og herefter trykke på ”Ledige vaccinationstider i Region Hovedstaden”. Siden bliver løbende opdateret

Transport til vaccinationsstedet

Vi opfordrer til, at du selv sørger for transport til vaccinationsstedet eller f.eks. får en pårørende eller en i dit netværk til at hjælpe dig. Ved egen transport har du mulighed for:

  • selv at bestille og få en tid til vaccination, som passer dig
  • undgå transport sammen med andre
  • undgå ventetid.

Så hvis du selv, dine pårørende eller dit netværk har mulighed for at skaffe transport til dig, kan du frit efter at have modtaget invitationen gå ind og bestille tid.


Kommunen tilbyder transport til dig der har varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og som ikke selv, via offentlig transport, som Flexkunde hos Movia eller andre kørselsordninger fx Falck, eller ved hjælp af pårørende eller netværket kan blive transporteret til vaccinationsstedet.

Har du ingen mulighed for at transportere dig til vaccinationscentret, kan du ringe til os i Sundhed og Omsorg på telefon 32 89 04 65 og få registreret din anmodning om transport. I dette tilfælde skal du IKKE selv booke tid til vaccination. Telefonen er åben mandag- fredag kl. 10-11.30.

Hvis du bliver tildelt transport, vil vi kontakte dig, når det er din tur til at blive vaccineret. Vi vil oplyse dig dato og tidspunkt for din vaccination og et tidsrum, som du kan forvente at blive hentet i. Der tilbydes ikke liggende transport.

Ledsageordning

Røde Kors tilbyder en ledsageordning til vaccination. Røde Kors-ledsageren kan møde dig på din bopæl, følge med i transporten til vaccinationscenteret, vente sammen med dig i observationsområdet og sikre, at du kommer trygt hjem igen.

De frivillige følger myndighedernes generelle retningslinjer om forebyggelse af smitte, bærer mundbind under ledsagelsen og holder 2 meters afstand, så vidt muligt. Indsatsen koordineres fra Røde Kors landskontor. Du kan ringe på 35 29 96 60 og høre nærmere omkring mulighederne.

Status på udrulning af vaccinen

Status for de forskellige målgrupper er:

De beboere på Omsorgscentret Enggården (målgruppe 1.), som har takket ja til tilbud om vaccination, er blevet vaccineret.

Målgruppe 2. er borgere, som er over 65 år, og som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Dragør Kommunes Hjemmepleje har været i kontakt med de borgere fra denne gruppe, som skal have hjælp til transport. Den gruppe er blevet tilbudt mulighed for vaccination med 1. stik og 2. stik i Dragør – det blev gennemført onsdag 17. februar 2021 og onsdag 10. marts 2021.

De øvrige borgere i målgruppe 2. skal selv sørge for at bestille tid til vaccination.

Målgruppe 3 er borgere på 85 år og derover. Alle borgere i denne målgruppe har nu modtaget invitationer og Dragør Kommunes Hjemmepleje har været i kontakt med de borgere i den målgrupper, som hjemmeplejen kender.

Målgruppe 4 er udvalgt frontpersonale i sundheds- ældre og dele af socialsektoren. Denne målgruppe er begyndt at modtage invitationer og bliver vaccineret.

Målgruppe 5, udvalgte patienter med særlig øget risiko og målgruppe 6, udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko, bliver visiteret og inviteret via behandlingsansvarlige læge.

Målgruppe 7 er borgere i alderen 80-84 år. Alle borgere i denne målgruppe er blevet indkaldt.

Målgruppe 8 er borgere i alderen 75-79 år. Alle borgere i denne gruppe bliver indkaldt til vaccination inden påske.

Målgruppe 9 er borgere i alderen 65-74 år. De ældste borgere i gruppen forventes inviteret inden påske, og resterende forventes inviteret umiddelbart efter.

I takt med, at der kommer flere vaccinationer til landet, fortsætter udrulningen af tilbud om vaccination.

Statens Serum Institut overvåger tilslutningen til vaccinationsprogram på landsplan.

Behandling af personoplysninger

Når vi i kommunen arbejder med tilbud om vaccination for COVID-19 deles relevant data på tværs af sundhedsmyndighederne. Det sker efter gældende lovgivning om behandling af personoplysninger.