Skip navigationen

Coronapas – vigtig i genåbningen

Et coronapas skal vise dokumentation for, om en borger er færdigvaccineret, er tidligere smittet (immun) eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Til en start vil appen ”MinSundhed” fungere som midlertidigt coronapas. Dokumentation kan også ske ved for eksempel udskrifter m.m.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

Genåbningsplan

Coronapasset har en vigtig rolle i genåbningsplanen for Danmark. Ved hjælp af coronapasset lempes restriktionerne, og store dele af erhvervs- og kulturliv kan genåbne tidligere end ellers. Restriktionerne lempes dog kun, hvis det vurderes sundhedsmæssig forsvarligt på det givne tidspunkt.

Med det forbehold vil coronapasset foreløbigt skulle bruges følgende steder:

  • Fra den 6. april skal coronapasset vises hos liberale serviceerhverv som frisører og tatovører samt ved udendørs forlystelsesparker og kulturinstitutioner
  • Fra den 21. april skal coronapasset vises, når der genåbnes for udendørsservering på restauranter og cafeer mv., museer, kunsthaller samt biblioteker
  • Fra den 6. maj skal coronapasset vises, når der genåbnes for indendørsservering på restauranter og cafeer mv., konferencer, spillesteder, teatre, biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, samt ved indendørs idræt for voksne over 18 år
  • Fra den 21. maj skal coronapasset vises, når de resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter genåbnes sammen med indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo mv. og legelande.

Tre gode råd for at undgå kø

Selvom kapaciteten er udvidet hos sundhed.dk, kan det ikke undgås, at der opstår kø, når du skal finde eller fremvise en negativ test eller dit coronapas. Tre gode råd for at forhindre kø til coronapasset:

  1. Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det
  2. Download eventuelt dit coronapas på din smartphone eller tag et print
  3. Vent på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på din coronatest i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.

Undtaget

Kravet om coronapas gælder ikke for:

  • Børn under 15 år
  • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.