Skip navigationen

Cykelfærge fra Dragør til Limhamn

På et møde den 23. februar besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i Dragør at give grønt lys til et forsøgsprojekt med en cykelfærge til Limhamn i tre måneder hen over sommeren. Der er tale om det historiske fartøj ”Elephanten”, som vil kunne fragte 36 passagerer med cykler trygt over Øresund med en sejltid på cirka en time.

Nyhed
Dette er en arkiveret nyhed
Anbefal denne nyhed:
Billede af Elephanten
Elephanten er et historisk fartøj, der vil have plads til 36 passagerer og cykler.

Dragørs borgmester glæder sig over projektets muligheder.

”Det er rigtig spændende for Dragør, hvis alt det praktiske kan falde på plads”, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup og fortsætter: ”Nu får vi lejlighed til at præsentere Amager og Dragør som en central cykeldestination tæt på København, og jeg er sikker på, at vi vil kunne se en stærkt øget mængde nye gæster, der forhåbentlig vil skæppe godt i kassen hos vores butikker og restauranter”.

Dragør Kommune står for at sikre, at havnen er godkendt og klar til at modtage international skibstrafik, mens det er den private virksomhed Stoltz ApS, der kommer til at stå for den daglige drift af færgen. Det er ligeledes Stoltz, der vil varetage operatøransvar, billetsalg og alt andet vedrørende færgen. ”Nu ser vi frem til en fortsat god dialog med Dragør Kommune og vores samarbejdspartnere i Limhamn, og så satser vi på, at vi kan give så mange som muligt en god oplevelse på tværs af sundet”, siger indehaver Rikke Stoltz.