Skip navigationen

Cykelfærge løb med Dragørs iværksætterpris

Dragørs Bedste Iværksætter 2017 blev Rikke V. Stoltz, der løb af med de 10.000 kr., diplom og håndtryk af Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup. Rikke Stoltz startede sidste år forarbejdet og etableringen af en cykelfærge mellem Dragør og Limhamn. Som gammel shippingkvinde i Maersk og udstationeret i Schweiz og Brasilien, kendte hun til markedet og fandt hurtigt et skib, hun kunne indchartrer til forsøgsperioden i denne sommer. I perioden juni, juli og august vil den gamle ombyggede fiskerkutter Elephanten med tre daglige dobbeltture sejle 36 passagerer og 36 cykler mellem Dragør og Limhamn. Turen på de 10 sømil tager cirka en time.

Nyhed
Dette er en arkiveret nyhed
Anbefal denne nyhed:

IværksætterPrisen og 10.000 kroner

Rikke V. Stoltz fik Dragør Rotary Klubs IværksætterPris for nytænkning, vovemod, et projekt med stærk synergi til Dragør og et projekt, der både brander Dragør og Limhamn, men også sætter turistmæssig fokus på miljø, turisme og økonomi på begge sider af Øresund. Rikke Stoltz`s projekt skiller sig desuden ud ved at give cykelpassagerne en personlig oplevelse af , at "we care" om dem. De 20.000 billetter i sæson 2017 sættes snart til salg. Endnu forestår der dog nogle afsluttende forhandlinger med myndighederne, men Rikke Stoltz har modtaget megen goodwill omkring sit projekt, så hun håber, at alt falder på plads inden for kort tid. Pengene fra IværksætterPrisen skal i øvrigt bruges til design af et nyt logo.

Dragør Rotary Klub har i samarbejde med Dragør Kommune, Dragør Erhverv samt Sydbanks Dragørfilial stået for de to måneders fokusering og udvælgelse af fem nominerede til finalen i sidste uge på Dragør Strandhotel.

11 projekter deltog

Elleve meget kvalificerede iværksætterprojekter deltog i konkurrencen, hvor fem af disse af dommerkomiteen blev udvalgt til finalen. Denne foregik efter "Oscar-modellen". Her fik dog hver af de fem nominerede mulighed for at præsenterer deres projekt på ti minutter for dommerkomiteen bestående af formanden for Dragør Erhverv, Rasmus  G. Nielsen, Ulrik M. Rosenquist, Sydbank, Dragør, Dragør Rotary Klubs præsident Jess Folke Andersen, direktør Claus Arboe-Rasmussen, Dragør Rotary Klub og borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Undervejs i forløbet var alle elleve projekter blevet præsenteret for publikum.

Dragør Rotary Klub agter at fortsætte med Dragørs IværksætterPris også i 2018, idet der har været mange forespørgsler om dette.

Nedenfor: De seks projekter, der ikke kom med, bliver hyldet af Kenneth Johansen fra Dragør Rotary Klub. Borgmester Eik Dahl Bidstrup hylder vinderen, Rikke V Stoltz, mens de fire "runners-up" klapper. Dragørs filialleder Ulrik M. Rosenquist overrække de 10.000 kr. til Rikke V. Stoltz.

IMG_2417.JPG IMG_2432.JPG IMG_2433.JPG