Skip navigationen

Dragørs lydavis drives videre af frivillige

Dragør Kommunes lydavis drives nu videre af 25 frivillige. Avisen vil også fremover blive indlæst og udgivet på cd. Ambitionen er, at det på sigt desuden bliver muligt at ’streame’ lydavisen eller måske høre den via radio.

Type: Nyhed
Dette er en arkiveret nyhed
Anbefal denne nyhed:
Billede af tovholdere bag lydavisen
Tre af de 25 frivillige, som vil drive lydavisen videre er (fra venstre) tovholderne Bengt Ole Lindberg, Wiebke Zickert og Henning Pedersen.

Hurtigt 25 der meldte sig

Da Aktivitetshusets leder Hanne Berthelsen efterspurgte, om der var nogle borgere, som ville drive lydavisen på frivillig basis, var der hurtigt 25 borgere, som henvendte sig. Ifølge Hanne Berthelsen er det et udtryk for det meget aktive medborgerskab, som lever i Dragør.

”Vi har jo for eksempel allerede omkring 80 frivillige aktivitetsledere, som står for og underviser i alt hvad hjertet kan begære hernede i Aktivitetshuset. Så da ideen med at drive lydavisen videre på frivillig basis blev fremsat, overraskede det mig egentligt ikke, at så mange borgere meldte sig på banen med det samme”, fortæller leder i Aktivitetshuset Hanne Berthelsen.

Ambitionen er at få flere lyttere

Blandt den gruppe frivillige, som driver lydavisen videre, er der tre tovholdere: Wiebke Zickert, Bengt Ole Lindberg og Henning Pedersen.

Wiebke Zickert fortæller, at det er de frivilliges ambition at gøre lydavisen endnu mere brugervenlig og udvide målgruppen, når avisen er gået i luften, så der forhåbentligt bliver flere, der får lyst til at bruge tilbuddet.

Skal være en høreværdig lydavis

”Vi er nu fem grupper af fem personer, som kan skiftes til at indtale lydavisen. Det er nyt for os og selvfølgelig skal vi nok øve os lidt før, den sidder helt i skabet. Men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at lave en høreværdig lydavis og udbrede tilbuddet til så mange som muligt”, siger Wiebke Zickert.

Lydavisen bliver efter planen afleveret på cd til abonnementerne første gang sidst i april.

Fakta om lydavisen 

  • Lydavisen retter sig primært mod svagseende borgere, men er for alle, der har lyst.
  • Bag lydavisen står 25 frivillige borgere, som har delt sig i 5 grupper og skiftes til at indtale avisen.
  • Det er tanken at kunne tilbyde avisen som ’streaming’ eller via radio, men det er foreløbig kun muligheder, som skal undersøges nærmere.
  • Tilmelding for abonnenter foregår i informationen i Aktivitetshuset og på tlf.: 32 89 02 92 eller via mail til: informationen@wiedergaarden.dk. Der er også udbringere, som vil aflevere cd’erne hos abonnementerne.

Kontakt og mere information i øvrigt til mail: lydavisen@wiedergaarden.dk