Skip navigationen

Flagdag for Danmarks udsendte 2021

Også i Dragør blev den nationale flagdag for Danmarks udsendte markeret søndag den 5. september 2021. Krigsveteraner og andre udsendte var inviteret til reception med hyggelig samvær, taler og sang på Dragør Rådhus.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

National flagdag

Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009.

Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.

Flagdagen er for både kvinder og mænd – for såvel nye som gamle veteraner.

Flagdagen er en anledning til at udtrykke anerkendelse for en fremragende og professionel indsats, hvor Danmarks udsendte har kæmpet og arbejdet under ekstreme forhold i dansk tjeneste.

Lokal markering

Emner som Paraolympiske lege, Afghanistan, coronakrise blev berørt i talerne. Og der var plads til personlige fortællinger.

Borgmester Helle Barth takkede på vegne af Dragør Kommune for de deltagendes indsats for fred, demokrati og for Danmark.

To sange var valgt til dagen og ført an af vores Musik- og Kulturskoleleder Jacob Honoré, nemlig Septembers himmel er så blå og Sensommervise.

Markeringen sluttede ved mindesmærket, hvor borgmester Helle Barth og Bent Koefod-Hansen fra lokalprojektgruppen ”Et forsvarlig Dragør” lagde blomster i ære og respekt for veteraner fra Dragør Kommune, der har været udsendt i internationale missioner.

Mindesmærket blev rejst og afsløret ved sidste års flagdag.

 

Borgmester Helle Barth holder tale.jpg Fællessang ført an af Jacob Honoré.jpg Borgmester og fanebærer ved mindesmærket.jpg