Skip navigationen

Fra 7. december: Skærpede restriktioner

Dragør Kommune er blandt 18 kommuner i Hovedstadsområdet, hvor niveauet for smitte med corona-virus er på et højt niveau. Staten har derfor besluttet at iværksætte en række tiltag inden for fire områder: Arbejdspladser, skole og uddannelse, børn og fritid samt butikker og handel. Herudover vil testindsats og smitteopsporing blive intensiveret. Her kan du se, hvordan vi forholder os i Dragør Kommune. Restriktionerne varer foreløbig frem til og med den 2. januar 2021.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

Smitten stiger i hovedstaden

Det er vigtigt, at vi står sammen for at mindske smitten med coronavirus. Derfor: 

  • Bliv hjemme, hvis du er syg
  • Se så få mennesker som muligt
  • Hold afstand.

Du skal ringe til Coronaopsporing, hvis du bliver smittet med coronavirus på telefon 32 32 05 11, eller hvis du er nær kontakt til en smittet på telefon 70 20 02 33, tast 2.

Hold dig opdateret på sst.dk/corona og coronasmitte.dk

Lad dig teste for corona

Sundhedsmyndighederne opfordrer – særligt unge mellem 15 og 25 år – om at lade sig teste inden jul. Du kan allerede nu bestille tid på coronaprover.dk

For at gøre det nemmere vil der også være et mobilt testcenter i Dragør fra mandag den 14. december til og med onsdag 16. december 2020. Her behøver du ikke bestille tid i forvejen. Du skal bare møde op i Hollænderhallen, Halvejen 3 mellem kl. 10 og 16.

Isolation uden for eget hjem

Borgere smittet med coronavirus har mulighed for hjælp til isolation uden for eget hjem. Er du testet positiv for coronavirus (COVID-19), og har du ikke mulighed for at isolere dig i eget hjem, kan vi hjælpe med et ophold i en såkaldt isolationsfacilitet.

Sådan gør du

Hvis du opfylder betingelserne og ønsker at blive visiteret til en isolationsfacilitet, kan du kontakte Visitationen, som har telefontid alle hverdage mellem kl. 8.15–10 på følgende telefon 32 89 02 09.

Efter kl. 10 kan du eventuelt kontakte omstillingen i rådhusets telefontid på telefon 32 89 01 00. Eller du kan skrive en mail til Visitationen på visitationen@dragoer.dk

Læs mere på dragoer.dk – isolationsfacilitet

Bestil tid til borgerservice

Som følge af corona-situationen vil vi kraftigt opfordre dig til at bestille tid i forvejen, hvis du har brug for borgerservice på rådhuset.

Hold øje her på vores hjemmeside dragoer.dk – da vores generelle opfordring kan ændre sig til et krav, hvis corona-situationen udvikler sig i forkert retning.

Bemærk: For henvendelser til Børneteamet og Ydelsesteamet er kun mulighed for møde, hvis der er bestilt tid på forhånd.

Sådan gør du

Du bestiller tid via vores hjemmeside. Find linket på forsiden af dragoer.dk – Online tidsbestilling.

Du indtaster bare dit mobilnummer eller din fødselsdato. Du kan også afmelde din tid på hjemmesiden, hvis du bliver forhindret.

Er du fritaget digital post og dermed ikke digital, kan du ringe i telefontiden på telefon 32 89 01 00. Vær tålmodig ved ventetid.

Andre aftaler

Ønsker du at tale med en sagsbehandler i forvaltningen opfordrer vi også til, at I sammen aftaler et møde på forhånd. Blandt andet fordi mange af vores medarbejdere er bedt om at arbejde hjemmefra. Når du møder op, er det vigtigt, at du husker at bære mundbind og holde afstand. Og selvfølgelig blive hjemme, hvis du er syg.

Dagtilbud, klub og skoler

Børn, unge og forældre får direkte besked af deres dagtilbud, klub og skole om, hvordan vi forholder os til de nye restriktioner, som ind til videre gælder frem til den 2. januar 2021. For eksempel er der forbud mod undervisning på tværs af klasser i grundskolen, og spisning bør foregå i klasser og ikke fælleslokaler.

Ungdomsklubben er dog lukket fra den 7. december 2020 til og med den 2. januar 2021. I denne periode vil medarbejderne fra Ungdomsklubben arbejde på gader og stræder i Dragør i samarbejde med SSP (Skole, Social og Politi).

Det føles som en evighed, men hold ved. Vi opfordrer til, at du og dine ses med så få som muligt.

Idrætshallerne og mødelokaler

Forsamlingsforbuddet er fra mandag den 7. december 2020 sænket til 10 personer – også for foreningsaktiviteter for børn og unge under 22 år. Foreløbig frem til den 2. januar 2021.

Generelt: Tag ikke ophold, hvis du ikke selv skal dyrke idræt eller er til møde.

Klæd om hjemmefra. Brug kun omklædningsrummene, hvis det er nødvendigt. Sørg for at spritte af efter dig selv. Der er sprit og klude til rådighed.

Dragør Svømmehal

Også her er forsamlingsforbuddet fra mandag den 7. december 2020 sænket til 10 personer – også for foreningsaktiviteter for børn og unge under 22 år.

Vi håber på forståelse, da krav om afstand vil betyde begrænset adgang. Det vil sige, at der kan opstå ventetid, og det kan blive nødvendigt at indføre begrænset badetid.

Bemærk i øvrigt, at saunaerne er slukkede, og der kan være baneopdeling og konkrete anvisninger for bassinerne. Vi opfordrer til at følge skiltene og personalets anvisninger.

Siddende arrangementer

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at vi alle omgås færrest mulige personer.

Der er dog stadig mulighed for at være 500 personer til stede ved arrangementer med siddende deltagere inden for idræt og kultur (herunder kampe, forestillinger og koncerter, erhvervsrelaterede aktiviteter, herunder konferencer og generalforsamlinger, samt for foredrag, kurser, undervisning, borgermøder og lignende). Bemærk: De siddende arrangementer skal foregå i ’biografopstilling’.

Det indskærpes, at der ikke må afholdes fester eller festlignende aktiviteter, herunder julefrokoster i kommunens bygninger.

Læs mere på www.hollaenderhallen.dk

Hold til højre på gågaden

Hos os holder vi til højre – særligt på gågaden Kongevejen i Dragør – på stykket fra Neels Torv og ned til Havnen/Strandlinien.

Det betyder, at gågaden – indtil videre – fysisk bliver opdelt i to ensrettede fortove opdelt med afstribning i belægningen og med informationsskilte.

Det sker på opfordring fra sundhedsmyndighederne og skal hjælpe os alle med at holde god afstand til hinanden og dermed mindske risikoen for smitte med coronavirus.