Skip navigationen

Kåringer: Prisuddeling 2021

Fredag var store prisuddelingsdag i Dragør. Hollænderhallen lagde rammen for kåringer til mesterskabsprisen, Sports- og Kulturprisen og Dragør Kommunes Initiativpris.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

Mesterskabsprisen

I alt 31 sportsudøvere stod til at modtage mesterskabsprisen for at have udført en særlig flot præstation i de forgange år. De havde nemlig vundet en flot blanding af guld, sølv og bronze i Nordiske mesterskaber og Danmarksmesterskaber. Og det inden for en bred vifte af sportsgrene: Tennis, skeetskydning eller lerdueskydning, svømning, karate, golf, kajakroning, orienteringsløb og cheerleading.

Der var tale om sportsudøvere i alle aldre – fra 8 år og op til +60 år.

”Flot klaret alle sammen, klap jer selv på skuldrene – for det gør vi også”, sagde borgmester Helle Barth blandt andet og fortsatte:

”I har gjort jer umage og kæmpet disciplineret for at nå jeres mål. Og jeg tænker, at I alle er klar til at sætte jer nye mål og i al fald tage jeres oplevelse med videre i livet.”

Sports- og Kulturprisen 2020
Sports- og Kulturprisen gik til 75-årige Ulrik Ankerstjerne. Han har gennem tre årtier gjort en vedholdende, frivillig og særligt indsats på sports- og kulturområde gennem en lang række foreninger. Der kan i flæng nævnes:

  • Grundejerforeningen Petersminde,
  • Dragør Svømmeklub,
  • Dragør Borgerlige Skyttelag,
  • Dragør Museumsforening,
  • Dragør Golfklub,
  • Sildens dag
  • Dragør Borgerforening
  • De Dragør Vandhunde.

Ud over en kæmpe tak til Ulrik Ankerstjerne fulgte blomster, en skulptur og 5.000 kr.

Sports- og Kulturprisen uddeles i et samarbejde med Folkeoplysningsudvalget.

Dragør Kommunes Initiativpris

Den sidste pris, som blev uddelt, var Dragør Kommunes Initiativpris. Her overlod borgmester Helle Barth ordet til viceborgmester Peter Læssøe og filialdirektør Claus Dehn-Christoffersen fra Danske Banks filial i Tårnby.

Prisen for årets initiativ gik til Naturvogterne, som var nomineret sammen med løbegruppen Dragør Gazellerne.

Naturvogterne er et lokalt nystartet initiativ, som på kort tid har samlet rigtig mange mennesker i mange aldersgrupper. Det er et initiativ, som udspringer af corona-pandemiens fornyede opmærksomhed på friluftsliv og mulighederne i den nære natur.
Det er et initiativ, som peger i samme retning som den satsning på udeliv og udeskole, som bl.a. skoler og dagtilbud i Dragør Kommune laver i disse år.

Med prisen følger en check på 25.000 kr. sponsoreret af Danske Bank. Formand for Naturvogterne Lennart Løfberg tog imod og fortalte i sin takketale, at beløbet vil gå til fællesskabet.

Helle Barth - Ulrik Ankerstjerne - Tina Vexø - Sports- og Kulturprisen 2020.jpg Pris 2021 Rose og glas.JPG Dragør Kommunes Initiativpris 2021 - Naturvogterne ved formand Lennart Løfberg.jpg