Skip navigationen

Ministerbesøg: Vilde Dragør

I forbindelse med kampagnen ’Danmarks vildeste kommune’ fik Dragør Kommune mandag den 16. maj 2022 besøg af miljøminister Lea Wermelin. Hun skulle med egne øjne se og høre meget mere om blandt andet naturvenlig kystbeskyttelse og Dragørs unikke strandenge og naturtyper med naturlig afgræsning.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

Nye biotyper og biodiversitet

Borgmester Kenneth Gøtterup havde sat miljøminister Lea Wermelin i stævne ved Sylten. Herfra gik en rute – en lille del af Amarminoen – hvor ministeren med egne øje kunne se og opleve den vilde natur langs sydkysten.

”Jeg er stolt af at kunne vise miljøministeren kysten med lagunesøer, strandenge og revlerne ude i vandet, som over tid forandrer sig på naturlig vis. Det er nemlig kun i vores kommune, at man kan opleve en uregulerede kyststrækning langs Amager,” siger borgmesteren. Han fortsætter:

”Hos os har vi blandt andet brugt konkurrencen om Danmarks vildeste kommune til at gøre os ekstra umage for, især, at tænke naturen ind i vores kommende kystbeskyttelse og understøtte og forbedre de naturforhold og de potentialer for den natur, som vi omgiver os med og holder så meget af her.”

Med fremtidens stadig større risiko for klimaforandringer og stigende havvand illustrerede borgmester Kenneth Gøtterup blandt andet, hvordan vi gennem naturbaseret kystbeskyttelse og -sikring arbejder med den vilde natur og skaber rammerne for nye biotoper og biodiversitet.

Vild natur i børnehøjde

Ministeren oplevede også, hvordan vores naturvejleder Martin Rybner Sleimann Nielsen var i færd med et biologiforløb – både i vandkanten og på stranden.

Det var elever fra 2. klasse fra Nordstrandskolen, som iført røjsere og regnbukser havde stor glæde af vores såkaldte ’udeskole’ – et samarbejde mellem Ungdomsskolen og skolerne i Dragør.

”Det er så det hele bobler, når børn får lov til ikke bare at læse om naturen, men som også får lov at opleve naturen,” sagde miljøminister Lea Wermelin til TV2 Lorry ved besøget.

Hun fortsatte med: ”Målet er sådan set, at vi skal give plads til en vildere natur. Det vil sige, at der skal være flere levesteder til nogle af de arter, som ellers er i tilbagegang. Og hvis vi skal det, skal man slippe kontrollen en lille smule i stedet for de her græsørkener.”

Landsdækkende kampagne

Miljøministeriet har igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Som en del af kampagnen dyster alle landets 98 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Her gælder det om at gøre noget VILDT for naturen i kommunen, skriver Miljøministeriet på deres hjemmeside.

Spændingen udløses til efteråret. Her skal en jury med syv medlemmer sammen med miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD Hansen kåre Danmarks ”vildeste” kommune blandt landets 98 kommuner. Følg med på dkvild.dk.

Jesper Horn Larsen, Lea Wermelin og Kenneth Gøtterup.jpg Miljøminister ser hvad elever fra Nordstrandskolen har fanget.jpg Miljøminister Lea Wermelin og kommunalbestyrelsesmedlem Lisbeth Dam Larsen.jpg