Skip navigationen

Nyt sygedagpengesystem: Hvad betyder det?

Vi er ved at indføre det nye landsdækkende system KSD til udbetaling af sygedagpenge. Det betyder, at der i perioden torsdag den 14. maj til mandag den 8. juni 2020 kan være længere sagsbehandlingstid.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:
Nyt sygedagpengesystem

Omlægning til det nye udbetalingssystem for sygedagpenge har betydning for både borgere og arbejdsgivere.

For borgere betyder det

Som borger skal du være opmærksom på:

  • Fra den torsdag 21. maj 2020 (Kristi himmelfartsdag) til onsdag den 3. juni 2020 kan vi ikke svare på specifikke spørgsmål i din sag, da vi ikke har adgang til udbetalingssystemet for sygedagpenge.

  • Det er ikke muligt at træffe en sagsbehandler telefonisk onsdag den 3. og torsdag den 4. juni 2020. Hvis din henvendelse haster, kan du ringe på telefon 32 89 01 00 og lægge en besked om, at vi skal kontakte dig. Vores telefoner vil igen være åbne for henvendelser fra mandag den 8. juni 2020.

  • Har du modtaget opgaver i ’mitsygefravær’, skal du stadig besvare dem efter angivne frister i brevet.

For arbejdsgivere betyder det

Som arbejdsgiver skal du være opmærksom på:

  • I perioden fra torsdag den 14. maj til onsdag den 3. juni 2020 sendes dine anmeldelser af sygefravær og anmodninger om sygedagpengerefusion ikke videre til kommunen, når du har signeret indberetningerne i NemRefusion. u kan stadig indberette i NemRefusion, som du plejer, og du skal stadig være opmærksom på at overholde anmeldelsesfrister mv.

    Alle de anmeldelser og anmodninger, som du har signeret i den nævnte periode sendes automatisk til os i kommunen den 3. juni kl. 8. Vi kan se, om du har signeret anmeldelsen/anmodningen til tiden, og den længere sagsbehandlingstid har derfor ikke betydning.
  • Fra torsdag den 21. maj 2020 har sagsbehandlerne ikke adgang til det nuværende sygedagpengesystem. Hvis du har anmodet om refusion og din indberetning er blevet godkendt i kommunen, vil du modtage en udbetaling torsdag den 28. maj 2020. Første udbetaling efter den 28. maj er torsdag den 11. juni 2020.

  • I perioden torsdag den 21. maj til 3. juni 2020 vil kommunen ikke kunne svare på sagsspecifikke spørgsmål, da vi ikke har adgang til udbetalingssystemet for sygedagpenge. Telefonen vil desuden være lukket for henvendelser den 3. og 4. juni 2020. Hvis din henvendelse haster, kan du ringe på telefon 32 89 01 00 og lægge en besked om, at vi skal kontakte dig. Vores telefoner vil igen være åbne for henvendelser fra mandag den 8. juni 2020.