Skip navigationen

Oplev ægte jul i Dragør

I adventsweekenderne kan man opleve ægte julestemning i Dragør, hvor julen er noget helt specielt. Blandt andet vil der igen i år være ’Levende Låger’, hvor 24 Dragør-familier hver vil pynte et vindue i den gamle by og dermed være med til at sprede julestemningen.

Nyhed
Dette er en arkiveret nyhed
Anbefal denne nyhed:
Billede af juletræ i Dragør
Jul i Dragør

Borgmester Eik Dahl Bidstrup glæder sig allerede.

”Vi har en smuk by med mange oprindelige juletraditioner, og jeg vil opfordre alle i Københavnsområdet til at besøge os og lade julestemningen indfinde sig. Vores jul i Dragør er i høj grad drevet af lokale frivillige, som gør en flot indsats – både her ved juletid, men også igennem hele året. Jeg glæder mig derfor til at tænde juletræet lørdag den 26. november og officielt markere julens begyndelse”, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Borgmesteren vil sammen med fastelavnsryttere og musikanter desuden åbne Dragørs julemarked lørdag den 26. november, og senere samme dag holde tale og læse højt fra ”Peters Jul”, når juletræet er blevet tændt klokken 16 i den gamle by på Neels Torv.

Levende låger

24 familier i Dragør har pyntet ét af deres vinduer. Fra den 1. til den 24. december vil en ny familie derfor vise deres pyntede vindue i den gamle by frem. Hvis man er heldig, bydes der endda på lidt mundgodt eller noget varmt at drikke. Der er ’Levende Låger’ hver dag fra den 1. december og indtil juleaften med start fra Badstuevælen, hvor julemarkedet befinder sig (Under lygten) kl. 16.30.

Julemarked

På Dragørs hyggelige julemarked på Badstuevælen er der de tre adventsweekender i december boder med gløgg, pandekager, varme drikke, gourmetlækkerier, smykker, julepynt og meget, meget mere. Det hele foregår fra klokken 11 til klokken 16.30, mens butikkerne på Kongevejen holder åbent lørdag 10-14 og søndag 12-16. Hvis man ikke får købt alle sine julegaver på julemarkedet, er der rig mulighed for at købe resten af gaverne i Dragørs butikker, som i hverdagene har åbent fra 10-17.30, lørdag fra 10-14 og søndag fra 12-16.

Facebook, hjemmeside og app

Man kan desuden følge med i, hvad der ellers sker i Dragør i juledagene på facebook-siden ”Jul i Dragør” og på hjemmesiden www.visit-dragoer.dk. Det er også muligt at downloade app’en ”Jul i Dragør”, hvor man kan blive guidet rundt i byens snoede gader.