Skip navigationen

SMS-besked til borgerne

På bare en uge er Dragør gået fra fred og ingen fare til tæt på automatisk nedlukning. Tallene følges nøje. Der er kontakt til sundhedsmyndighederne. Og politikerne er opmærksomme på, hvad man kan gribe og gøre i. Men det er en balance – det handler blandt andet om at engagere borgerne. Derfor har borgerne torsdag morgen fået en sms fra kommunen.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:

Hvad går det ud på?

Det er en enstemmig kommunalbestyrelse, som onsdag aften har besluttet, at vi som kommune sender en sms-besked til borgerne.

”Det handler om at gøre borgerne opmærksomme på den alvorlige situation hele kommunen står i i forhold til coronasmitte. Vi beder borgerne om at være ekstra omhyggelige med at overholde retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen. Og ikke mindst om at lade sig teste,” siger borgmester Helle Barth.

”Det er en besked, som borgerne ikke har bedt om at få i indbakken, men vi håber, at de vil tage vel imod den – for vi skal hjælpes ad. Corona har ikke sluppet taget i samfundet. Vi skal passe på os selv og hinanden,” siger Helle Barth.

Den konkrete sms-besked, som er tikket ind i forbindelse med morgenkaffen, lyder:

”Smitten med coronavirus er lige nu meget høj i Dragør. Derfor skriver vi til dig.

Vi opfordrer dig til blive testet ofte. Se så få som muligt og undgå sammenkomster, bliv hjemme hvis du er syg, hold god afstand, host og nys i ærmet, sprit og vask hænder ofte, undgå at trykke i hånd, kindkys o.l., gør rent og luft ud.

Sammen skal vi mindske smitten i vores kommune og risikoen for at lukke skoler, SFO'er, klubber og undervisning samt udendørs kultur- og fritidstilbud.

Fra og med den 3. juni 2021 har Dragør Kommunalbestyrelse besluttet at lukke for adgangen til Dragør Bibliotekerne og for indendørs sports- og idrætsaktiviteter i Dragør Kommune. Det sker, fordi det er steder, hvor mange mennesker mødes, og smitte derfor lettere kan spredes.

Tak, fordi du hjælper med at forebygge spredning af coronavirus. Læs mere på dragoer.dk/corona

Denne sms er sendt ud til alle mobilnumre i Dragør Kommune. Er du et barn, så tal med en voksen om det.

Venlig hilsen
Dragør Kommune

Denne SMS kan ikke besvares.”

Andre restriktioner

Flere restriktioner er pr. den 3. juni 2021 indført for at mindske risikoen for smittespredning. Der er blandt andet lukket for adgang til Dragør Bibliotekerne og indendørs sports- og idrætsaktiviteter. Det vil sige Hollænderhallen, Kongelundshallen og Dragør Svømmehal er lukket fra dags dato og indtil videre.

Hvor det er muligt sendes de kommunale medarbejdere på hjemmearbejde. Ligesom forældre, som har mulighed for det, opfordres til at holde deres småbørn hjemme – det vil sige børn i dagtilbudsalderen. Skolerne er åbne for elever – også i de små klasser.

Endelig har kommunalbestyrelsen besluttet, at administrationen tager kontakt til Dragør Erhverv med en opfordring om, at private arbejdsgivere lader medarbejdere arbejde hjemme.