Skip navigationen

Social- og sundhedsassistent får handicappris

På FN’s internationale handicapdag den 3. december 2020 blev sløret løftet for, hvem som skulle have Dragørs Handicappris 2020. Det skulle Majbritt Tronøe, som til dagligt er social- og sundhedsassistent på Omsorgscentret Enggården. Prisen blev overrakt ved et lille corona-hensynsfuldt arrangement på rådhuset.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:
Foto af prisoverrækkelse: Social- og sundhedsassistent Majbritt Tronøe (til venstre) får overrakt skulptur og diplom af formand for Handicaprådet Jeaneth Barth (til højre med ryggen til)

Handicapprisen 2020

Der var fuld opbakning fra Handicaprådet til, at det var social- og sundhedsassistent Majbritt Tronøe, som skulle have årets Handicappris og den store anerkendelse af hendes daglige virke. Og Majbritt tog overrasket, glad og rørt imod prisen, som består af en cirka 20 centimeter høj bronzefigur.

Skulpturen er skabt af kunstneren Flemming Brylle fra Dragør og forestiller et par hænder. Derudover modtog Majbritt Tronøe 5.000 kr.

Formand for Handicaprådet Jeanet Barth og medlem af Handicaprådet og formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget Nicolaj Bertel Riber er enige: ”Stort tillykke til Majbritt med Dragør Kommunes Handicappris 2020. Prisen er så fortjent.”

Nicolaj Bertel Riber uddyber: ”Hjerneskader – om det skyldes et uheldigt styrt fra en cykel eller for eksempel en demenssygdom – kan ramme os alle. Og der er det helt centralt, at man som borger og pårørende kan være tryg i den nære, professionelle omsorg og pleje.”

Indstilling til prisen

Majbritt Tronøe er blevet indstillet til prisen af Neel de Vos Riis, som er datter til en borger med hjerneskade efter en hjerneblødning. Borgeren har boet på Omsorgscentret Enggården siden maj 2019. Neel de Vos Riis skriver bl.a., som motivation for indstillingen til Handicapprisen 2020:

”Majbritt er et hjælpsomt og positivt menneske. Hun er altid i godt humør og spreder smil og glæde omkring sig. Hun er dygtig og ser de små ting. Blandt andet ved vi, at der altid er fyldt op med diverse ting inde på værelset, og der mangler aldrig noget. Hvis man spørger om noget, får man altid et dejligt og konstruktivt svar, og det er simpelthen så rart i en tid, hvor det hele er nyt og svært.”

Neel de Vos Riis skriver også: ”Vi roser hende ofte, men vi synes, hun skal have en pris for hendes kæmpe indsats. Der er mange dygtige hjælpere på Enggården, men Majbritt har altid hjertet med, og vi holder så utrolig meget af hende.”

Jeanet Barth siger: ”Det er en fortælling, som går lige til hjertet. Og Neels indstilling rørte os alle i Handicaprådet. Tak for det og tak for dig, Majbritt.”

Nicolaj Bertel Riber bakker op: ”Det er så dejligt at få at vide at pårørende til mennesker, som har det svært, sætter så stor pris på medarbejdere ansat hos os. Jeg bliver rigtig glad og stolt,” og fortsætter:

”Det er som taget lige ud af vores handicappolitik, som vi besluttede maj 2020. Det handler blandt andet om mennesket først – tryghed for den enkelte.”

SOSU-assistent Majbritt Tronøe får prisen overrakt af Jeanet Barth.jpg Joan - områdeleder på Enggården - og Majbritt Tronøe - SOSU-assistent.jpg Neel de Vos Riis - indstiller og Majbritt Tronøe - modtager samt Handicaprådet.jpg