Skip navigationen

Viceborgmester Allan Holst er død

Fredag aften den 6. marts 2020 sov Allan Holst stille ind efter længere tids sygdom. Lørdag blev der flaget på halv fra Dragør Rådhus. Allan Holst blev 65 år.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:
Flag på halv foran Dragør Rådhus (arkivfoto)
Arkivfoto

Allan Holst har gennem sit liv været stærkt engageret i samfundet og i over 20 år været dybt involveret i kommunalpolitik i Dragør Kommune.

”Han brændte for at gøre en forskel,” siger borgmester Eik Dahl Bidstrup og fortsætter: ”Jeg har altid næret en dyb respekt for Allan. Han var et ordentlig menneske – både som person og politiker – og engageret lige til det sidste. Vi havde alle håbet, at han ville vinde over sygdommen. Det er et smerteligt tab for hans familie, men også et stort tab for Dragør Kommune.”

Oprindelig var Allan Holst uddannet hos Vordingborg Kommune og har gået på Danmarks Forvaltningshøjskole.

Tidligere borgmester og i gang med sin 6. periode

Allan Holst blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1990 for Socialdemokratiet, hvor han sad i to perioder frem til 1998. I 2006 kunne Allan Holst sætte sig i borgmesterstolen, hvor han stod i spidsen for Dragør Kommune i to perioder frem til udgangen af december 2013. I 2014, hvor borgmesterposten overgik til partiet Venstre, fortsatte Allan Holst som viceborgmester frem til sin død.

Allan Holst var medlem af Økonomiudvalget og Børne-, Fritids- og Kulturudvalget. Samtidig var han formand for By-, Erhverv- og Planudvalget, som varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens erhvervs, turist- og planmæssige opgaver. Udvalget har desuden ansvaret for lokalplaner og for en samordnet kommuneplanlægning.

”Dragør kan takke Allan for mange ting, blandt andet det store arbejde han og andre lagde i Tænketankens arbejde med udviklingen af vores havn. Han lagde mange kræfter og stor flid i alt, hvad der har med planarbejde og udvikling af vores bys faciliteter og uderum,” fortæller Eik Dahl Bidstrup.

Allan Holst var også meget engageret i HOFORs forsyningsselskaber, hvor han var næstformand i blandt andet HOFOR A/S.

Dannebrogordenens Ridderkors

I oktober 2019 fik Allan Holst tildelt Dannebrogordenens Ridderkors for lang og tro tjeneste som medlem af kommunalbestyrelsen i Dragør Kommune. Det skete da Eik Dahl Bidstrup på vegne af Hendes Majestæt Dronningen overrakte Ridderkorset til Allan Holst og hans politikerkollega Morten Dreyer den 10. oktober 2019.

”Det var en rigtig, rigtig flot præstation. Især når man ved, hvilket arbejde det er at være medlem af en kommunalbestyrelse. Det betyder meget for ens arbejdsliv og ikke mindst for ens familieliv. Allan var en stolt ægtemand og far til sine tre voksne børn,” siger Eik Dahl Bidstrup og slutter:

”Det er flot at have været med så længe, og jeg vil gerne på vegne af borgerne og kommunalbestyrelsen udtrykke en stor tak for Allans store bidrag. Vores og mine tanker går lige nu til Inge og familien. Ære være Allan Holst minde.”

Allan Holst efterlader sig hustru, tre voksne børn og børnebørn.