Kontakt
Charlotte Brendstrup
Erhvervs- og turismekonsulent
E-mail: charlotteb@dragoer.dk
Dragør Kommune inviterer det lokale erhvervsliv til årets nytårskur onsdag den 21. januar 2026 kl. 17-19. Nytårskuren for erhvervslivet er altid en festlig begivenhed, og vi håber at se rigtig mange erhvervsfolk. Det er en god anledning til at mødes, netværke og ønske godt nytår – både til kendte ansigter og nye bekendte.
Få et par hyggelige timer i selskab med andre erhvervsdrivende i Dragør. Hils på borgmester Kenneth Gøtterup og andre medlemmer af kommunalbestyrelsen. Det vil også være mulighed for at tale med repræsentanter fra Erhvervshus Hovedstaden, Copenhagen Capacity og Virksomhedsservice fra Tårnby.
Årets oplægsholder er Jesper Zeihlund, som i mere end 30 år har arbejdet med lokale fødevarer, gastronomi og strategisk rådgivning for virksomheder i fødevarebranchen. Han er stifter af Local Food Mind, formand for Lokale Fødevarer i Danmark og er medlem af regeringens ekspertgruppe for dansk gastronomi og madkultur.
Selvom Jesper Zeihlunds faglige afsæt er fødevarer og gastronomi, handler hans oplæg i lige så høj grad om erhvervsudvikling, samarbejde og lokal styrkepositionering – temaer, der er relevante for virksomheder på tværs af brancher. Oplægget giver inspiration til, hvordan lokale ressourcer, fælles fortællinger og partnerskaber kan omsættes til nye forretningsmuligheder, stærkere netværk og øget synlighed – uanset om man arbejder med handel, service, turisme, håndværk, viden, iværksætteri eller noget helt andet.
Med en praktisk baggrund som kok og tjener og mange års erfaring i hele fødevareværdikæden kombinerer Jesper solid håndværksfaglig viden med strategisk indsigt. Det gør ham til en af landets mest erfarne profiler inden for lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi.
Hans styrke er evnen til at skabe sammenhæng mellem jord, råvarer, kultur og erhverv – og til at vise, hvordan lokale fødevaresamarbejder kan udvikle nye muligheder for både virksomheder, iværksættere og lokalsamfund.
Kl. 17: Ankomst, bobler og kransekage
Kl. 17.15: Velkomst v/ borgmester Kenneth Gøtterup
Kl. 17.30: Oplæg: v/ Jesper Zeihlund. Madtraditioner som drivkraft for erhvervsudvikling – vi skal vække den mere end 500 år gamle historie om Amagers mad til live, så den igen lyser op for ikke bare Dragør, men hele Danmark.
Kl. 18: Introduktion af Erhvervshus Hovedstaden og Copenhagen Capacity
Kl. 18.10: Netværk og forfriskninger
Kl. 19: Tak for i aften
Der vil blive taget foto under arrangementet til eventuel offentliggørelse i pressen og på dragoer.dk – gør venligst fotografen opmærksom, hvis du ikke ønsker at medvirke.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Det gør du digitalt via tilmeldingsblanketten, som udfyldes med CVR‑nummer og antal deltagere.
Tilmeldingsfrist: Torsdag den 15. januar 2026.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte erhvervs- og turismekonsulent Charlotte Brendstrup.