Gå til hovedindhold

Familieydelser

Der findes forskellige familieydelser, som enten bliver udbetalt automatisk, eller som du kan søge om.

Indhold

  22.08.2022 10.01

  Familieydelser

  Når du modtager børnetilskud til enlig forsørger, kontakter Udbetaling Danmark dig én gang om året, fordi du skal oplyse, om du stadig er enlig. Du får et brev, hvis du skal give besked.

  Du skal give besked senest den 25. november 2022.

  Hvis du ikke har betalt for dag- og klubtilbud eller skolefritidsordning til kommunen, kan Gældsstyrelsen modregne det, du skylder, i din børne- og ungeydelse.

  Hvis Gældsstyrelsen modregner din gæld i din børne- og ungeydelse, vil du modtage et brev fra Gældsstyrelsen. Her orienterer de dig om, at din udbetaling er mindre, fordi de har trukket din gæld til kommunen fra. Du vil i brevet også kunne se det beløb, du får udbetalt, og hvor meget Gældsstyrelsen har trukket fra i din udbetaling.

  Hvis du har spørgsmål eller er uenig i det modregnede beløb, skal du kontakte kommunen, fordi det er kommunen, der har truffet afgørelse om opkrævning og modregning af din gæld for daginstitution.

  Børne- og ungeydelsen er et beløb, som du får for hvert af dine børn, indtil de fylder 18 år.

  Som mor eller far kan du måske få børnetilskud. Det kan fx være, hvis du er enlig forsørger, er under uddannelse eller får tvillinger. Læs mere om de forskellige typer børnetilskud:

  Som forældre har I pligt til at forsørge jeres barn. Hvis I ikke bor sammen, kan det være, at den ene af jer skal betale et bidrag til den anden.

  Når du modtager familieydelser, og din situation ændrer sig, har du pligt til at oplyse det til Udbetaling Danmark med det samme.

  Det er Udbetaling Danmark, der står for udbetaling af familieydelser. Har du spørgsmål om familieydelser, kan du finde svar på www.borger.dk/familieydelser (nyt vindue).

  Her kan du:

  • søge om familieydelser
  • få svar på de oftest stillede spørgsmål om familieydelser
  • få hjælp til at betjene dig selv på internettet – fx hjælp til at udfylde din ansøgning.
  Skrevet af Udbetaling Danmark

  Sidst opdateret: 28. september 2022

  Links

  Kontakt

  Borgercenter

  Center for Politik, Service og Social

  Åbningstider:
  Mandag - tirsdag: 10-14
  Onsdag lukket
  Torsdag: 10-16:30
  Fredag: 10-13

  Telefon: 32 89 01 00

  Send Digital Post til Borgercenter (MitID)