Gå til hovedindhold
Handicap og Psykiatri

Handicapegnet bolig

Her kan du læse om, hvordan du søger en handicapegnet bolig.

Indhold

  For at blive godkendt til en handicapegnet bolig, skal du have et handicap eller en funktionsnedsættelse der gør, at en særligt indrettet bolig i væsentlig grad vil lette din hverdag. Du kan ikke blive godkendt til en handicapegnet bolig, fordi du har sat din bolig til salg, huset er blevet for stort eller du ikke længere kan passe din have.

  En handicapegnet bolig har niveaufri adgang, brede døre uden dørtrin og store badeværelser. Nogle boliger har også køkkener specielt indrettet til kørestol. Boligerne er beliggende i stueplan eller på 1. sal med elevator. Der er ikke personale tilknyttet en handicapegnet bolig. Du har mulighed for at modtage hjemmehjælp ligesom i din nuværende bolig.

  De fleste handicapegnede boliger er to rums boliger på 66-67 kvadratmeter, nogle lidt større og nogle lidt mindre. Der findes også få 3 rums boliger på cirka 84 kvadratmeter. 3 rums boligerne anvendes primært til en husstand over 2 personer. 

  Dragør Kommunes handicapegnede boliger er placeret på nedenstående adresser:

  Rødtjørnen
  Jægervej
  Søvang, Poppelvej
  Krudttårnsvej 
  Wiedergården 

  Hvis du ikke bor i Dragør Kommune, men ønsker at søge en handicapegnet bolig i Dragør, skal du først henvende dig til din egen kommune. Bliver du godkendt af din egen kommune, har du ifølge reglerne om frit valg, ret til at søge om godkendelse i en eller flere af landets øvrige kommuner. Det er din bopælskommune, der sørger for at sende de rigtige papirer til den eller de kommuner du ønsker at søge handicapegnet bolig i.

  Kontakt

  Visitationen

  Center for Sundhed, Pleje og Rehabilitering

  Visitationen har telefontid på hverdage 8.15-12.00

  Telefon: 32 89 02 09

  Send Digital Post til Visitationen