Gå til hovedindhold
Nyheder
Pleje og aflastning

Gode input til ”Det gode liv på Enggården”

Der blev både lyttet og debatteret, da cirka 40 pårørende, beboere, borgere, medarbejdere, frivillige og politikere mødtes til en workshop om det gode liv på Enggården. Det foregik hen over tre timer tirsdag den 17. januar 2023 i fælleslokale på Enggården – kommunens eneste plejehjem.

23. jan. 2023

Indhold

  Udenfor var det råt og koldt, men indenfor på Enggården i Daghjemmets fælleslokale var der sandwich, kaffe og kage, da borgere, nuværende beboere og pårørende, medarbejdere og politikere var inviteret til workshop.

  Cirka 40 havde valgt at bruge en aften i hinandens selskab og sætte det gode liv på Enggården under lup.

  Hjemlighed, aktiviteter og samarbejde

  Der var inviteret udefra kommende oplægsholdere til at sætte gang i tankerne og give inspiration til tre udvalgte temaer, som var:

  • Hjemlighed
  • Aktiviteter
  • Samarbejde med pårørende

  Ole Andersen, som til daglig er leder af Enggården, var glad for arrangementet:

  ”Det var god stemning og spændende snakke ved de forskellige borde. Selvom vi synes, at Enggården er et rigtig godt plejehjem, er det altid godt at reflektere over og få sat ord på, hvad er det gode liv, når borgerens hjem er på et plejehjem.”

  Han fortsætter: ”Jeg tror, at noget af det, som står endnu mere klart efter arrangementet, er, at man skal behandle borgerne forskelligt for at opnå kvalitet og tryghed for alle i den tid man bor på Enggården. Beboerne er forskellige, og de pårørende er forskellige. Hver enkelt kommer med sit levede liv og har ønsker for den sidste tid, når nu man ikke længere kan klare sig selv.”

  På workshoppen kom mange input og forslag til, hvordan følelsen af hjemlighed på Enggården kan øges, hvordan der kan skabes aktiviteter, der i endnu højere grad matcher beboernes behov, og hvordan samarbejdet med pårørende og frivillige kan blive endnu bedre.

  Næste skridt

  En arbejdsgruppe på Enggården og administrationen på rådhuset vil nu arbejde videre med de forskellige input fra workshoppen. Arbejdet vil munde ud i nogle pejlemærker til ”Det gode liv på Enggården”.

  Pejlemærkerne forventes politisk behandlet i maj måned.