Gå til hovedindhold
Handicap og Psykiatri

Akuttelefonen for voksne

Voksne i akut psykisk krise har siden oktober 2016 haft muligheden for professionel støtte og rådgivning i de sene aften- og nattetimer gennem Akuttelefonen. Tilbuddet startede som et ét-årigt forsøg.

Indhold

  Du kan ringe til Akuttelefonen på 25 25 04 00. Telefonen har åbent alle dage kl. 23.30-7.00

  Akuttelefonen er bemandet af professionelle medarbejdere fra bostedet Kløverengen i Ishøj Kommune, som er vant til at yde psykisk krisehjælp til mennesker med et akut behov.

  Dragør Kommune lancerede i samarbejde med syv andre kommuner tilbuddet om psykisk krisehjælp tilbage i 2016  for at dække et "hul" i de sene aften- og nattetimer, hvor andre tilbud om hjælp og rådgivning har lukket.

  "Vi modtager opkald fra borgere, der er på nippet til at gøre selvskade og bruger Akuttelefonen som en hjælp til at undgå dette. Mange ringer ind med angst og uro. Gennem samtalerne med vores professionelle medarbejdere får de styr på tankerne og falder langsomt til ro,” siger Anette Harbers van Bijlevelt Rix og tilføjer:

  "På spørgsmålet, om borgeren ville ringe igen i en lignende situation, svarer 97% ja."

  Tilbuddet er etableret af de otte kommuner: Ishøj, Vallensbæk, Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Tårnby og Dragør.

  Kontakt

  Center for Sundhed, Pleje og Rehabilitering

  Telefontid:
  Mandag-onsdag: 10-14
  Torsdag: 10-16:30
  Fredag: 10-13

  Telefon: 32 89 01 00

  Send Digital Post til Center for Sundhed, Pleje og Rehabilitering