Gå til hovedindhold

Skoletrafik-test: Dragør i top

Dragør Kommune ligger i top, når det gælder skolebørns trafikundervisning, viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

14. nov. 2022

Indhold

    Trafikundervisning i skolerne handler bl.a. om gå-prøve for de yngste elever i 0.-1. klasse, cyklistprøven for elever i 5.-6. klasse, og undervisning i risikoforståelse for de ældste elever i 8.-9. klasse, hvor de bl.a. lærer, hvorfor det er risikabelt for eksempel at køre uden hjelm, køre fuld på cykel eller lignende. 

    Ny undersøgelse

    En ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført sammen med 97 af landets 98 kommuner, viser, at Dragør Kommune har prioriteret trafikundervisningen højt. Med 790 point ud af 1000 mulige er Dragør Kommune blandt de bedste i landet, når det gælder om at sikre, at skolebørnene får den nødvendige trafikundervisning. 

    Borgmester Kenneth Gøtterup siger: ”Det er selvfølgelig dejligt at se, at vi gør det rigtig godt i Dragør Kommune. Selvom der ligger et stort forældreansvar i at øve skolevejen med deres børn, er det også vigtigt, at eleverne får relevant undervisning i trafiksikkerhed i skolen. Det vil vi også prioritere fremover.” 

    Helle Barth, formand for Klima-, By- og Erhvervsudvalget, er enig og uddyber: ”Som kommune ligger sikre skoleveje os meget på sinde. Men det er også nødvendig at arbejde med sikker adfærd i trafikken hos børn og voksne i alle aldre for at undgå alvorlige ulykker.” 

    Alle skolerne i Dragør Kommune har desuden skolepatruljer, som hjælper til ved fodgængerovergangene, så elever kan komme trygt over vejen ved skolerne. Endvidere arbejder skolerne også med at formulere skriftlige trafikpolitikker, se eksemplet på trafikpolitik fra Store Magleby Skole

    Skoletrafiktest et vigtigt værktøj

    Kommunernes Skoletrafiktest er en årlig national undersøgelse, som gennemføres af Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med landets kommuner og skoler. Testen er et redskab til at holde fokus på trafiksikker adfærd for børn og unge.

    ”På baggrund af testen kan hver enkelt kommune se, hvor godt de klarer sig, og de får samtidig skræddersyede anbefalinger, der gør det muligt at sætte målrettet ind og prioritere lige præcis de indsatser, der er brug for lokalt. Det skal sikre, at fremtidens trafikanter bliver endnu bedre klædt på til at klare sig sikkert og trygt gennem trafikken,” fortæller Sisse Egeberg, seniorprojektleder hos Rådet for Sikker Trafik.

    Hun uddyber: ”Ni ud af ti ulykker i trafikken skyldes vores adfærd, og det er derfor vigtigt, at både forældre, skoler og kommuner bruger tid og energi på at lære børn og unge om færdsel og trafiksikkerhed.”

    Sammenligning af kommuner

    Se hvordan hver enkel kommune har klaret sig i årets undersøgelse ”Kommunernes Skoletrafiktest 2022” på www.sikkertrafik.dk/trafiktest.