Gå til hovedindhold
Nyheder
Kultur og fritid

Dragør Søbad: Godt i gang

Med det skønneste vejr her i forsommeren er sæsonen for alvor skudt godt i gang i Dragør Søbad. 610 voksne og 66 børn har allerede indløst sæsonadgang med de nye orange gummiarmbånd, som vi kender fra svømmehallen.

24. maj 2024

Indhold

  Bademester Michael Sacho Hansen ved Dragør Søbad har let til smil. Han er rigtig glad for sit arbejde – under åben himmel og i duften af Øresunds salte havvand.

  Hans servicegen fejler da heller ikke noget. Onsdag den 1. maj 2024 stod han klar kl. 07, da badesæsonen officielt blev skudt i gang og Dannebrogs rød-hvide farver strøg til tops i Søbadets flagstang.

  Et tilløbsstykke

  På førstedagen var mange stamgæster mødt op. En af dem er Lena Jansen, og hun fortæller:

  ”Jeg holder meget af at bade fra Søbadet enten med mine børn eller med min veninde. Jeg er kommet her siden, jeg selv var barn. Derfor var jeg selvfølgelig forbi den 1. maj og fik fornyet min adgang for hele sommersæsonen.”

  Og i løbet af de første fem dage indløste 349 voksne sæsonadgang til Dragør Søbad og tilsvarende 23 børn. Siden er de tal på bare tre uger steget til 610 voksne og 66 børn, som alle er udstyret med sæsonadgang.

  Også Lazo Milojevic, leder af Idrætshallerne i Dragør Kommune, melder om god stemning.

  ”Jeg er lige kommet fra Søbadet, og det går rigtig godt. Det varme vejr bidrager også til den gode stemning.” Han uddyber:

  ”Der er gode relationer til Søbadets gæster, og alle virker glade for den nye struktur. Det nye billetsystem tilbyder også en oplevelse af tryghed for både personalet og gæsterne,” fortæller han.

  Nyt billetsystem

  I sæson 2024 er der kommet nyt personale til og indført nyt billetsystem. Om baggrunden for det siger Lazo Milojevic:

  ”Vi har ønsket at modernisere billetsystemet og få mere styr på adgang og indtægter. Med de nye gummibånd – som mange kender fra svømmehallen – er alle informationer korrekt registreret, og risikoen for misbrug er minimeret.”

  Lena Jansen siger: ”Jeg kender godt til traditionen med, at nogle stamgæster tidligere har ligget i åben konkurrence om at få nummer 1 på adgangskortet. Men jeg har nu aldrig selv haft de store følelser omkring det. Jeg synes omvendt, at det er meget praktisk med det orange bånd. Det lyser op i min taske, og man kan have det på i vandet.”

  Information forud

  Lazo Milojevic anerkender også ændring af traditioner kræver tilvænning. Han siger:

  ”Forud for sæsonstart havde vi informeret om det nye billetsystem i Dragør Nyt og på både kommunens hjemmeside og Hollænderhallens hjemmeside. Vores indtryk er, at der er taget rigtig godt imod Michael, som er vores nye tovholder på Dragør Søbad – og at langt de fleste har det fint med indførelse af de orange gummiarmbånd.”

  Priserne er de samme som sidste år

  I hele sommersæsonen – som løber frem til og med lørdag den 31. august 2024 – er der dagligt service kl. 7-17.

  Priserne er de samme som sidste år. Det vil sige, at en enkeltbillet for børn koster 15 kr. og for voksne 25 kr.

  Pr. den 21. maj 2024 havde 145 børn købt en enkeltbillet, mens 475 voksne havde gjort det samme.

  Sæsonadgang koster 170 kr. for børn og 350 kr. for voksne.