Gå til hovedindhold
Nyheder
Kystbeskyttelse

Kystbeskyttelse: Kom til ’Åbent projektkontor’

Vil du vide mere om arbejdet med kystbeskyttelse af Kongelunden, Sydvestpynten og Søvang? Så kom til vores dialog-event ’Åbent projektkontor’ i Kongelundshallen, Kalvebodvej 253, tirsdag den 27. februar eller torsdag den 7. marts 2024 – begge dage klokken 17-18.30.

20. feb. 2024

Indhold

  Der er stort behov for en styrket kystbeskyttelse hele vejen rundt om Dragør. Det er hverken let eller billigt, og der skal findes svære balancer mellem den gode kystbeskyttelse, udsigten til havet og hensynet til økonomien.

  Vi arbejder for en styrket kystbeskyttelse, og første etape er beskyttelse af kommunens mest udsatte strækninger ved Kongelunden, Sydvestpynten og Søvang.

  Få indblik i status

  Kom og få indblik i status og hvordan vi arbejder med kystbeskyttelse ved vores dialog-event 'Åbent projektkontor’.

  Tilmelding er ikke nødvendig. Du dukker bare op enten tirsdag den 27. februar eller torsdag den 7. marts 2024 på et tidspunkt, der passer dig mellem kl. 17 og 18.30.

  Her kan du stille spørgsmål til arbejdet med kystbeskyttelse af Kongelunden, Sydvestpynten og Søvang, bidrage med din viden om området og give udtryk for, hvad du synes er vigtigt i det videre arbejde. Få svar på for eksempel:

  • Hvad er der sket siden stormfloden i oktober?
  • Hvordan arbejder Dragør Kommune, Hovedstadens Beredskab, HOFOR og borgerne sammen i forbindelse med stormflod og andre oversvømmelser?
  • Hvad kan kommunen, beredskabet og HOFOR hjælpe med i forbindelse med beskyttelse imod stormflod på den korte bane?
  • Hvad går de statslige undersøgelser af kystbeskyttelse ud på, og hvordan hænger den statslige forundersøgelse sammen med Dragør Kommunes arbejde?
  • Hvordan griber rådgiverne fra Arkitema, COWI og IS IT A BIRD opgaven an, og hvilke undersøgelser gennemføres i forbindelse med modningen og konkretiseringen af løsningerne i 2024?
  • Hvordan og hvornår kan borgerne komme med input til konkrete løsninger?

  På Åbent projektkontor kan du bl.a. møde Dragør Kommune og rådgiverne fra Arkitema, COWI og IS IT A BIRD, som hjælper med at modne og konkretisere de løsninger, som Kommunalbestyrelsen i april 2023 traf beslutning om.

  Ikke oplæg, men fri dialog

  Der vil ikke være oplæg, og vi præsenterer ikke konkrete bud på løsninger, men det vil være muligt at byde ind med behov, viden og forhåbninger til arbejdet.

  Spørgsmål og svar fra de to dialog-events vil blive samlet på vores hjemmeside www.dragoer.dk/robustkyst.

  Forskellige bud på konkrete løsninger præsenteres i maj 2024, og kommunalbestyrelsen ventes at beslutte løsningstyper og placering i efteråret 2024.

  Bemærk: Der vil blive taget foto ved eventet til eventuel offentliggørelse i pressen og på dragoer.dk – gør venligst fotografen opmærksom, hvis du ikke ønsker at medvirke til det.

  Diger i Dragør

  Risikoen for oversvømmelse stiger i de kommende år i takt med forventede klimaforandringer. Dragør Kommune ligger lavt i landskabet og er en del af de ti områder, som staten og EU har udpeget som sårbare over for havvandstigninger og stormflod. I Dragør Kommune arbejder vi mod at blive en klimarobust kystkommune.