Gå til hovedindhold
Nyheder
Klima og miljø

Mulighed for mere bynær skov

Naturstyrelsen har meldt positivt tilbage til Dragør Kommune med mulighed for at rejse ny bynær skov i kommunen. Derfor går arbejdet med at konkretisere egnede arealer til politisk beslutning nu i gang.

28. feb. 2024

Indhold

    Hvert år sætter Folketinget midler af til at rejse ny offentlig statsskov rundt om i landet. Det er Naturstyrelsen, som i praksis står for det – i samarbejde med bl.a. kommunerne. I den forbindelse har Naturstyrelsen henvendt sig til Dragør Kommune om et samarbejdsprojekt med mulighed for at rejse ny bynær skov i kommunen. 

    Administrationen har indledningsvist foreslået forskellige arealer, som eventuelt kunne komme i betragtning, hvilket Naturstyrelsen nu har meldt positivt tilbage på.

    Der går derfor et arbejde i gang med at undersøge, hvilke arealer Dragørs kommunalbestyrelse ønsker beplantet med skov, og i den forbindelse vil administrationen tilrettelægge en videre proces for politisk beslutning.

    Naturstyrelsen.dk

    På Naturstyrelsens hjemmeside fremgår, at Naturstyrelsen i dag har omkring 30 aktive skovrejsningsprojekter i samarbejde med forskellige kommuner og forsyningsselskaber fordelt over hele landet. 

    Et skovrejsningsprojekt handler om at plante ny skov, få mere natur, beskytte drikkevandsreserver og tilbyde bynære rekreative områder.

    Det helt særlige ved projektet i Dragør er, at Naturstyrelsen gerne vil etablere små statsskove på helt ned til 2 ha, og den enkelte skov ikke forventes at skulle udvides, fordi det er en del af et større projekt.

    Naturstyrelsens projekter med skovrejsning