Gå til hovedindhold
Projekter
Vand og natur

Kystbeskyttelse og naturudvikling

Kystbeskyttelse går hånd i hånd med naturudvikling.

Indhold

  I Dragør Kommune har vi med støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet samt Realdania det seneste år arbejdet med en konkurrence, der skal komme med forslag til, hvordan Dragør Kommune skal sikres mod havvandstigninger, stormflod og grundvandsstigninger.

  Vinderen af konkurrencen er netop udpeget, og der har i bedømmelsesudvalget været lagt stor vægt på naturbaserede løsninger samt hensyn til eksisterende naturbeskyttelse. Vinderholdet foreslår at etablere et nyt lag uden på Amagers eksisterende kyststrækning, gennem opbygning af forland i varierede højder og hældninger som klimasikring for byen og landskabet.

  Målet er, udover kystbeskyttelse, at skabe nye værdifulde naturtyper og samtidig understøtte bedst mulige vilkår for den bagvedliggende beskyttede natur.

  Dragør Kommune vil arbejde videre med en kystbeskyttelse, der er baseret på hvordan mere natur kan udvikle sig med klimasikringen, og vi vil meget gerne invitere ministeren og dommerpanelet ud på en besigtigelsestur, hvor vi kan fortælle om visionerne.

   

  Kontakt

  Center for Plan, Teknik og Erhverv

  Telefontid:
  Mandag-onsdag: 10-14
  Torsdag: 10-16:30
  Fredag: 10-13

  Telefon: 32 89 03 20

  Send Digital Post til Center for Plan, Teknik og Erhverv