Gå til hovedindhold
Sundhed Voksne

Misbrug

Har du problemer med alkohol eller stofmisbrug kan du få rådgivning og behandling.

Indhold

  Har du problemer med alkohol og ønsker hjælp og vejledning, kan du henvende dig anonymt til et alkoholambulatorium. Det er gratis at benytte, og det kræver ikke henvisning. Kommunen samarbejder med Novavi på Vestegnen, hvor du kan få ambulant alkoholbehandling og rådgivning.

  Alkoholbehandling

  Alkoholambulatorier 

  Dragør Kommune har indgået en aftale med Novavi om ambulant alkoholbehandling. 

  Det nærmeste er Novavi i Tårnby Sundhedshus, Kamillevej 4, men du kan frit henvende dig på et hvilken som helst Novavi-ambulatorium.

  I Københavns Kommune findes Center for Alkoholbehandling som består af to ambulatorier på henholdsvis Rådhuspladsen 77 og Hans Bogbinders Alle 3 på Amager. 

  Gratis og valgfri behandling

  Du kan få ambulant behandling på alkoholambulatorier. Det betyder, at du kan blive behandlet uden at blive indlagt. Behandlingen er gratis og den kræver ikke henvisning fra en læge. Du kan frit henvende dig til det alkoholambulatorium, du helst vil benytte.

  Lovgivning

  Kommunerne skal sørge for behandlingstilbud til alkohol- og stofmisbrugere. Det står i Sundhedslovens kapitel 40.

  Sundhedsloven (retsinformation.dk)

  Hvis du har et stofmisbrug og ønsker hjælp til afvænning, kan du få behandling i KABS-behandlingscentre, som tilbyder ambulant behandling.

  Opgaven løses af Tårnby

  Dragørborgere der søger om stofmisbrugsbehandling, skal have deres sag behandlet i Tårnby Kommune, der er ansvarlig for selve sagsbehandlingen.

  Kommunens støtte- og kontaktpersonordning

  Ordningen er frivillig og henvender sig til de mest isolerede og socialt udsatte over 18, der ikke almindeligvis gør brug af eller kan gøre brug af allerede eksisterende tilbud.

  Støtte- og Kontaktperson - tilbud til borgere med sindslidelser (pdf)

  Hjælp til hverdagslivet

  Formålet er et individuelt samarbejde med den enkelte borger til at leve et hverdagsliv ud fra egne ønsker og behov.

  Kontakt

  Har du brug for, eller kender du en, der har brug for støtte i hverdagen, er du velkommen til at kontakte støtte- og kontaktperson

  Telefon: 30 10 10 75

  Send sikker post til Støtte- og kontaktperson

  På fem centrale områder har Dragør Kommune forpligtet sig til at indgå et forpligtende samarbejde med nabokommunen Tårnby. Samarbejdet betyder, at Tårnby kommune er myndighed på området og ansvarlig for sagsbehandlingen.

  Læs mere om det forpligtende samarbejde

  Kontakt

  Tårnby Kommune Handicap- og Psykiatricenter

  Du skal kontakte Tårnby Kommune, da dette område er en del af det forpligtende samarbejde.

  Telefon: 32 47 18 21

  E-mail: kommunen@taarnby.dk Databeskyttelse Du bør undgå at sende cpr.nr. og andre fortrolige oplysninger i almindelige e-mails.