Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Erhverv

DI’s erhvervsundersøgelse 2022

Gennem de sidste 13 år har Dansk Industri rangordnet kommunerne op mod hinanden i DI’s såkaldte erhvervsklima-undersøgelse. Dragør Kommune får en plads som nummer 90, hvilket er to pladser bedre end i den tilsvarende undersøgelse sidste år.

07. sep. 2022

Indhold

  Som forventet

  Dragør Kommune er den mindste kommune i landet – målt på indbyggertal – som indgår i undersøgelsen. I alt har 24 lokale virksomheder i kommunen deltaget i undersøgelsen. De har svaret på spørgsmål inden for ti kategorier.

  ”Placeringen som nummer 90 ud af 93 mulige i Dansk Industris årlige undersøgelse er måske som forventet og adskiller sig ikke nævneværdigt fra de forrige år,” konstaterer borgmester Kenneth Gøtterup.

  Han fortsætter: ”Forklaringen skal nok findes i, at Dragør Kommune primært er en bosætningskommune og ikke en industri-erhvervskommune. For det andet at vi geografisk ligger, hvor vi gør med de lokale trafikale forhold, vi for eksempel har. Vi har hverken S-tog eller metrolinje og ligger for enden af en ’blind vej’. Og for det tredje, at muligheden for at udvikle nye erhvervsområder i kommunen er meget begrænset på grund af de restriktioner som lufthavnen giver for byudvikling.”

  Bedste resultat – uddannelse

  Der, hvor Dragør Kommune scorer den bedste placering, er i relation til uddannelse. Der ligger Dragør Kommune på plads nr. 55 – syv pladser bedre end i 2021.

  ”Jeg er svært tilfreds med, at virksomhedernes vurdering af kvaliteten i vores tre folkeskoler i udgangspunktet giver os en placering som nummer 4 i landet. Generelt er Dragørs borgere også højt uddannede og færre vælger at tage en erhvervsuddannelse,” siger Kenneth Gøtterup.

  ”Virksomhederne har brug for forskellige typer af færdigheder og kunnen, og jeg ser derfor gerne, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Det kan vi godt have fokus på, når for eksempel skolerne i Dragør holder den årlige fælles karrieremesse for 8. og 9. klasserne,” vurderer han.

  Næste karrieremesse i kommunen løber af stablen den 2. november 2022, hvor virksomheder kan møde de unge mennesker og bl.a. fortælle om de spændende perspektiver inden for deres branche, og hvordan det kan være en god karrierevej at for eksempel vælge en erhvervsuddannelse.

  Dialog med erhvervslivet

  Der, hvor Dragør Kommune scorer lavest, er i relation til information og dialog med virksomhederne. Her vurderer de 24 virksomheder, som har deltaget i undersøgelsen, Dragør Kommune som nummer 93.

  Det ærgrer borgmesteren: ”Det er selvfølgelig ikke rar læsning. En god dialog kan være med til at skabe forståelse for hinandens udfordringer og synspunkter."

  Der er iværksat flere initiativer i løbet af de sidste par måneder til gavn for bl.a. erhvervslivet:

  • Ny kommunal hjemmeside dragoer.dk er netop lanceret i august 2022
  • Konstitueringspartierne i Dragør Kommunalbestyrelse (A, V og C) har besluttet, at der skal udvikles en ny erhvervspolitik i 2023 sammen med og i dialog med erhvervslivet
  • Lokalplanlægning af nyt erhvervsområde ved A.P. Møllers Allé skal begynde
  • Der er afsat flere ressourcer til behandling af byggesager for at reducere ventetiden.

  ”Personligt stiller jeg mig meget gerne til rådighed for erhvervsbesøg og dialog. På det seneste har jeg været på besøg i forskellige virksomheder inden for salg, turisme og velvære samt konsulentbranchen. Det vigtigste for mig er dialogen med erhvervslivet bredt,” siger Kenneth Gøtterup og slutter:

  ”Jeg vil også tage initiativ til at drøfte undersøgelsen med Dragør Erhverv, hvor jeg i forvejen deltager på månedlige møder, og høre, hvilke forslag de har til, hvordan vi kan forbedre samarbejdet.”