Gå til hovedindhold

Flagdag afholdt med nyt tiltag

I mandags var det officiel flagdag for Danmarks udsendte. En dag, hvor vi anerkender og hylder mænd og kvinder for deres indsats som udsendte på vegne af Danmark. I år havde vi også sat særligt fokus på de pårørende – nærmere bestemt på børnene af udsendte.

08. sep. 2022
Borgmester Kenneth Gøtterup overrækker børnemedalje til Hugo på fire år

Indhold

  Børnemedalje

  Ofte har det stor betydning for hele familien, når et familiemedlem er udsendt. Når der er børn involveret, er det oplagt, at de også yder en indsats. Der er et naturligt afsavn, mens mor eller far er udsendt på landets vegne.

  I år overrakte borgmester Kenneth Gøtterup et diplom og medalje til børn fra Dragør Kommune, der er nær relation til en nuværende eller tidligere udsendt i international tjeneste – soldat, politimand, sygeplejerske og lignende. 

  Tre børn - Leonora, Jarl og Hugo - tog imod tilbuddet om at blive dekoreret med medalje i dagens anledning.

  Taler og musisk indslag 

  Ud over overrækkelse af børnemedaljer holdt borgmester Kenneth Gøtterup tale. 

  Han blev efterfulgt af Claus Arboe-Rasmussen fra lokalprojektgruppen ”Et forsvarlig Dragør”, som bl.a. brugte anledningen til at overdrage ’stafetten’ til næste generation. Der er her tale om Anders Urban, fra hæren, som tog imod og efterfølgende holdt tale.

  Uden for Dragør Rådhus blev der lagt smukke blomster ved mindesmærket for Danmarks udsendte. Og aftenen sluttede med, at Dannebrog blev strøget fra flagstangen ved tonerne af trompet.

  Fakta

  Alle, der er eller har været udsendt af Danmark fra Udenrigsministeriet, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet, kan deltage i Flagdagen. 

  Næste år ligger flagdagen den 5. september på en tirsdag.