Gå til hovedindhold
Affald
Erhverv

Flot renoveret genbrugsplads

ARC, som driver vores genbrugsplads, havde fredag den 10. juni inviteret til genåbning af Dragør Genbrugsplads. Anledningen var flot ny bygning og ny asfalt med afstribning. Til stor glæde for borgerne.

16. jun. 2022

Indhold

    Fra skrot til slot…

    Genbrugspladsen er blevet udvidet og optimeret, så det er lettere at komme af med de gamle mursten fra byggeprojektet, med haveaffaldet fra hækkeklipningen, med flaskerne, kartoner og papkasser fra weekendens fødselsdag og med de forskellige ting, som er til overs og kan lande på ’byttehylden’ på pladsen.

    Kenneth Gøtterup var inviteret af ARC – Amager Ressourcecenter – til at holde tale ved genåbningen fredag den 10. juni 2022 og sagde blandt andet:

    ”Faktisk er det ikke bare en genåbning i dag. For vi står nu med en ny og moderne genbrugsplads, som kan noget helt andet og mere end den tidligere plads. Derfor fristes jeg også til at sige, at vi fejrer indvielsen af en helt ny genbrugsplads til glæde for os alle i Dragør.”

    Den seneste renovering er slutningen på en længere ombygning, hvor skrot nærmest er blevet til slot. Borgmester Kenneth Gøtterup glædede sig over genbrugstanken i forbindelse med renoveringen:

    ”Faktisk har vi genbrugt nogle dele af den gamle mandskabsbygning i den nye flotte bygning.”

    Ros og tak

    Der var også tak og ros til ARC og genbrugspladsens medarbejdere. Affaldssortering handler rigtig meget om vaner, og i den forbindelse sagde borgmesteren:

    ”Jeg syntes selv, det var svært i starten. Både da I her på genbrugspladsen afskaffede småt brændbart og ved vores sorteringer derhjemme. Men jeg må også erkende, at det netop handler om vanerne og lidt forberedelse. Og her har I som medarbejdere på genbrugspladsen været rigtige gode.”

    Han uddybede: ”I har med et smil og glimt i øjet vejledt os borgere på den gode måde, så vi har følt os hjulpet. Altid med venlighed og imødekommende. Og det har ikke kun været i denne fase, men generelt at vi oplever en høj service. Det skal I på pladsen og ARC som organisation have en stor tak for.”

    Se også