Gå til hovedindhold

Guldkommune og far-parat

Dragør Kommune er udpeget som ’far-parat guldkommune’. Det er sket i forbindelse med en årlig kortlægning af kommunernes indsatser til fædre, som Forum for Mænds Sundhed udarbejder over tilbud og aktiviteter, som er målrettet fædre og deres børn i det forgangne år. (præciseret med det tætte samarbejde med og bibliotekets rolle den 26.09.2022)

Indhold

  At være Far-parat betyder bl.a., at Sundhedsplejen i Dragør Kommune ikke kun har fokus på moren, men også har fokus på faren og far-barn-relationen, når der er familieforøgelse.

  ”Det er egentlig ikke nyt, men med de nye barselsregler har vi skærpet vores fokus endnu mere,” fortæller Dorthe Svendsen, leder af Sundhedsplejen.

  Nye barselsregler

  Hun henviser til EU-reglerne om mere ligelig fordeling af barslen mellem moren og faren. Regler, som har betydet ændret barselsregler også i Danmark. For familier til børn født efter den 2. august i år er der nu øremærket barsel til faren på 11 uger mod tidligere to uger.

  ”Vi møder – meget naturligt – forskellige holdninger til det blandt familierne i Dragør. Vores faglige tilgang er dog, at det er supergodt både for børnene og fædrene, at de får en tidligere og tættere relation af, at far holder barsel,” forklarer Dorthe Svendsen.

  Fars Legestue

  Som led i at være far-parat-guldkommune har Sundhedsplejen også en ’far-ambassadør’ – nemlig sundhedsplejerske Christina Bang – som i tæt samarbejde med Dragør Bibliotekerne er lykkedes med at få kommunens tilbud om en ’Far Legestue’ op at stå.

  Fars Legestue har været lukket ned for sommerferien, men er i gang igen. Hver onsdag klokken 13-15 holder Fars Legestue åben. Her kan fædre, som bor i Dragør Kommune møde andre fædre sammen med deres 0-3-årige børn.

  Biblioteket i Hollænderhallen stiller hver uge op til legestuen, byder på kaffe og - ikke mindst - så står de dygtige børnebibliotekarer til rådighed for både børn og fædre.

  ”Jeg vil kalde det meningsfuldt samvær, hvor der er plads til at tumle og lege. Fædrene kan tale med andre fædre – og måske vende spørgsmål og erfaringer – ligesom der hver anden gang er en sundhedsplejerske tilstede. Og så har vi kaffe og te på kanden,” fortæller Dorthe Svendsen.

  Fars Legestue holder til på Biblioteket i Hollænderhallen, Halvejen 3, 2. sal. Sundhedsplejersken er tilstede i lige uger, dvs. næste gang uge 38 – onsdag den 21. september 2022.

  Det er Dragør

  ”Det koster ikke noget at deltage og kræver ikke tilmelding. Du kommer bare,” slutter hun.