Gå til hovedindhold
Nyheder

Dragør Dagpleje 50 år

Der var lagt op til fest i børnehøjde, da Dragør Dagpleje fyldte rundt. Dagplejens 50 års jubilæum blev fejret med pomp og pragt i Dagplejens fælles legestue på Engvej.

12. maj 2023
Carl med medalje overrakt af borgmesteren - sammen med sin mor

Indhold

  Dragør Dagpleje havde inviteret til åbent hus i anledning af dagplejens 50-årsjubilæum. Og gæsterne myldrede til og kunne nyde godt af det store kagebord, som dagplejen og forældre havde sørget for. Med til fejringen hørte også hoppeborg, popcorn og slush-ice-maskine.

  Dagplejen er blandt en af kommunens ældste dagtilbud for Dragørs alleryngste borgere. Borgmester Kenneth Gøtterup holdt tale efter, at Jesper Andreasen, som er daglig leder, havde budt velkommen.

  ”Her i Dragør er vi optaget af, at børnene skal have en god start på livet. Og med til det moderne samfundsliv og familieliv høre, at de kære børn – helt fra små af – kan komme ud og møde andre skønne børn og omsorgsfulde voksne. Og det kan de i et trygt og børnevenligt dagtilbud som blandt vores dagpleje,” sagde borgmesteren blandt andet.

  Dagplejens dag

  Fejringen af 50-året var tilrettelagt på ’Dagplejens dag’, som er en årlig tilbagevendende begivenhed 2. onsdag i maj. På Dagplejens dag holder landets kommunale dagplejere arrangementer med børnene og skaber synlighed om deres arbejde.

  Borgmesteren er da også stolt af kommunens jubilar: ”Dagplejen i Dragør er kendt for at møde børnene, hvor de er. Dagplejerne er kendt for at vise omsorg og være klar på alle hverdagens små udfordringer og forandringer. Det skal I have en stor tak for.”

  Dagplejen med OL-discipliner

  Som optakt til fjeringen havde børn og voksne i Dagplejen været i gang om formiddagen med aktiviteter i børnehøjde og i fællesskab: Et børne-OL.
  Her havde børnene leget en masse sjove lege. Blandt andet en skattejagt, hvor de små poder skulle finde guldsten gravet ned i sandkassen. De skulle også prøve kræfter med at ramme en hulahopring med ærteposer.

  Alt sammen lege med gode oplevelser og udforskning af motorik.

  Med den fine borgmesterkæde kom Kenneth Gøtterup ned på hug og delte velfortjente medaljer og flotte diplomer ud til alle børnene.

  Se med på de fine billeder, som på bedste viser glade børn og voksne i en afslappet atmosfære.

  Inden ordet blev givet videre til Rasmus Johnsen, som er centerchef for Børn, Skole og Kultur – råbte borgmesteren sammen med de fremmødte hurra for Dagplejen: Tre korte og et langt…

  Dagplejen fik blandt andet et pæretræ af kommunen – og hvem ved, måske står det stort og flot om endnu 50 år.