Gå til hovedindhold
Nyheder

Gallataffel: To unge fra Dragør fundet

Det bliver Jannika og William fra Dragør Kommune, som skal være med til at fejre H.K.H. Prins Christian, når han fylder 18 år i oktober.

15. sep. 2023
HKH Prins Christian

Hans Kongelige Højhed Prins Christian (Foto: Franne Voigt ©)

Indhold

  Kongehuset ønsker at fejre Hans Kongelige Højhed Prins Christian med et gallataffel på Christiansborg Slot. Det sker søndag den 15. oktober 2023 på selve Prins Christians fødselsdag. 

  Kongehuset ønsker blandt andet at invitere 200 unge mennesker fra hele rigsfællesskabet (Danmark, Grønland og Færørene) og har bedt landets kommuner om hjælp til det. Hver kommune er blevet bedt om at finde to 18-årige af forskelligt køn, som har lyst til at deltage i denne enestående fejring af, at Prins Christian fylder 18 år og bliver myndig. 

  Fristen for at melde to navne ind til Kongehuset udløb i dag den 15. september 2023. Og Dragør Kommune kan derfor offentliggøre, at de to heldige unge mennesker fra Dragør er 18-årige Jannika og William.

  To ud af 35 ansøgninger

  Dragør Kommune sendte i august måned brev til alle unge i kommunen, som inden for det sidste år regnet fra den 15. oktober 2023 er fyldt 18 år. Altså i perioden den 15. oktober 2022 til og med den 14. oktober 2023. 

  I alt havde 197 unge mulighed for at sende en kort motiveret ansøgning. De unge blev bedt at svare på to spørgsmål: 1) Hvad laver du til dagligt? 2) Hvorfor ønsker du at deltage i gallataflet for H.K.H. Prins Christian?

  Ved fristens udløb havde 35 svaret, heraf 23 unge kvinder og 12 unge mænd.

  Det er administrationen, som har stået for udvælgelsen. Leder af Borgmestersekretariatet Maria Klint Thelander fortæller:

  ”Hovedparten af ansøgerne går i gymnasium – eller stx – forskellige steder i københavnsområdet. Derudover var der ansøgere, som til dagligt læser HF, til pædagog, til tømrer, går på efterskole, er værnepligtig eller har sabbatår. Hovedargumentet for at komme til fest på slottet var for alle, at det ville være en stor og mindeværdig oplevelse.” 

  Hun fortsætter: 
  ”Vi læste alle ansøgninger igennem og trak derefter lod i bunken af drenge og i bunken piger. Vi valgte at trække lod for at stille ansøgerne så lige som muligt. Uden at skele til baggrund eller skrivefærdigheder.”

  Hvad nu? 

  Jannika og William kan nu vente på at få en formel invitation fra Kongehuset. 

  Allerede nu har Dragør Kommune inviteret Jannika og William til at hilse på hinanden og borgmester Kenneth Gøtterup i slutningen af september på Dragør Rådhus.