Gå til hovedindhold
Nyheder

Krimi: Bliv naboven og forebyg indbrud

Den mørke tid er højsæson for indbrud. Det er derfor nu, at den lokale forebyggelse af indbrud for alvor skal i gang. Kom til informationsmøde på rådhuset den 4. januar 2024 kl. 17-18 om nabo-venner og vær med til forebygge indbrud i Dragør.

18. dec. 2023
Nabohjælp

Foto: Det Kriminalpræventive Råd(C)

Indhold

  Tidligere på året indgik Dragør Kommune et partnerskab med ’Bo trygt’ og Københavns Politi om at forebygge indbrud og styrke nabofællesskabet. Det giver nemlig rigtig god mening at sætte tryghed og forebyggelse af indbrud højt på den lokale dagsorden, vurderer borgmester Kenneth Gøtterup.

  ”Hvis ikke vi lige selv har prøvet det, kender vi måske nogen, som har. Og det er bare ikke rart at have haft indbrud og vide, at nogen har rodet rundt i ens private hjem og taget ting, som ikke er deres,” fortæller borgmesteren. Han fortsætter:

  ”Ved et tæt samarbejde mellem kommune, politi og civilsamfundet – altså borgerne – vil vi arbejde for at forebygge indbrud og øge trygheden i boligområderne. Det kan være ved at sætte ind, hvor det gør en forskel, for eksempel gennem øget viden og hjælp fra naboer.” 

  Målet er færre indbrud med nabovenner

  Over en 10-årsperiode har der i gennemsnit været cirka 93 indbrud om året i Dragør Kommune. Aktuelt har der i perioden januar til oktober i år været 31 anmeldelser om indbrud i privat bolig i kommunen.

  ”Det vil være rigtig dejligt, hvis gennemsnitstallet blev væsentlig lavere,” siger borgmesteren: ”Derfor inviterer vi nu sammen med politiet og ’Bo trygt’ borgerne til at melde sig som nabo-venner.” 

  En naboven er en frivillig ambassadør for ’Nabohjælp’ (Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden) og er med at styrke nabosamarbejdet og forebygge indbrud i nabolaget. 

  Timingen er ikke tilfældig, for den mørke tid er højsæson for indbrud i villaer. Det Kriminalpræventive Råd oplyser, at det særligt er fredag og lørdag, at indbrud sker, og at tyven typisk kommer ind gennem vinduer og terrassedøre. Samtidig viser erfaringerne, at Nabohjælp forebygger op mod hvert 4. indbrud, ligesom huse med sensorstyret lys kan være en effektiv måde at forebygge indbrud.

  Informationsmøde på rådhuset

  Mød din lokale politibetjent og repræsentanter for Det Kriminalpræventive Råd og Dragør Kommune til informationsmøde om nabovenner torsdag den 4. januar 2024 kl. 17-18. Det foregår på Dragør Rådhus, Kirkevej 7, Dragør. 

  Vi byder på citronmåne og en kop kaffe eller te. 

  Du tilmelder dig mødet ved at skrive en e-mail på dragoer@dragoer.dk, senest tirsdag den 2. januar 2024.

  Læs mere på hjemmesiden nabohjaelp.botrygt.dk/naboven