Gå til hovedindhold

Sikkerhed: Fine plakater i vejkanten

Fra midten af maj 2023 og de næste par uger frem vil der være stillet nogle fine vejkantplakater op på vejene ud for skolerne i Dragør Kommune. Det sker i forbindelse med en lokal færdselskampagne i samarbejde mellem Dragør og Tårnby Kommuner.

Indhold

  Resultat af plakatkonkurrence

  Det er det lokale Færdselssikkerhedsråd Tårnby-Dragør, som de seneste par år har iværksat en lokal plakatkonkurrence blandt de to kommuners 4. og 5. klasser.

  Helle Barth, formand for Klima-, By- og Erhvervsudvalget siger: ”Sikre skoleveje er noget, som ligger udvalget rigtig meget på sinde. Vi gør meget for sikre gode fysiske forhold, men en vigtig del handler jo om den gode adfærd hos trafikanterne – om de er på gåben, på cykel eller i bil.”

  Hun bakkes op af formanden for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Henrik L. Kjærsvold-Niclasen.

  Han siger: ”Færdselssikkerhed er ikke noget, som vi politikere, børnene og forældre taler om en gang om året ved skolestart. Det er et vigtigt emne året rundt. Derfor er jeg også rigtig glad for at se det her initiativ udfolde sig i vores skoler – og glæder mig til at se de nye plakater rundt i lokalområdet.”

  Trafik i undervisningen

  Ideen er, at eleverne beskæftiger sig med trafik i undervisningen og samtidig kan arbejde kreativt med trafiksikkerhed ved at lave deres egne plakater inden for emnerne:

  • Uopmærksomhed
  • Fart
  • Sele
  • Lysregulering mv.

  De bedste forslag til plakater er derefter blevet udvalgt af Færdselssikkerhedsrådet, færdigproduceret og nu opsat på vejene i de to kommuner.

  Perioden på de næste uger er valgt ud fra, at der ikke i forvejen er landsdækkende trafiksikkerhedskampagner. På den måde har eleverne endnu en mulighed for at tale med forældre og andre om trafiksikkerhed.

  Rådet uddeler en gevinst på 500 kr. til klassekassen til klasserne med udvalgte plakater.