Gå til hovedindhold
Nyheder
Erhverv

Sparring til nødlidende erhvervsdrivende

Markeder ændrer sig. Energikrisen og høj inflation kradser. Og mange virksomheder døjer stadig med eftervirkninger af år med den verdensomspændende coronapandemi. Resultatet er blandt andet nødlidende virksomheder – også i Dragør Kommune. Men der er råd at hente.

25. jan. 2023

Indhold

    Det går op, og det går ned. Nogle gange kan det gå mere ned, end hvad godt er, og en virksomhedsejer kan i sidste ende se sig nødsaget til at dreje nøglen om.

    Synliggøre tilbud

    Borgmester Kenneth Gøtterup siger: ”Vi vil gerne synliggøre tilbud, som står til rådighed for små og mellemstore virksomheder i Dragør, når krisen kradser dem. Vi har nemlig helt naturligt en samfundsinteresse i, at de erhvervsdrivende i kommunen klarer sig godt og udvikler sig positivt.”

    Dragør Kommune er for eksempel medejer af Erhvervshus Hovedstaden, og erhvervshusets mange forskellige tilbud dækker dermed også virksomheder i Dragør. Erhvervshus Hovedstaden hjælper hvert år mere end 5.000 små og mellemstore virksomheder i hovedstadsregionens gennem uvildig sparring, specialiseret vejledning, workshops og programforløb.

    ”Det kan ikke siges tydeligt nok: Oplever du som virksomhedsejer problemer, har du mistet overblikket, eller ved du ikke, hvordan du skal få betalt de næste regninger – så tag kontakt til for eksempel Erhvervshuset,” uddyber Kenneth Gøtterup. 

    Rasmus Gundelund Nielsen, formand for netværksforeningen Dragør Erhverv bakker op. Han siger: ”Det er godt at kende til de tilbud, der rent faktisk er. Erhvervshuset har ganske mange forskellige tilbud på hylden, som også Dragør-virksomheder kan drage nytte af.”

    Early Warning

    De tværkommunale erhvervshuse i Danmark har et tilbud kaldet: Early Warning. Early Warning er et gratis, fortroligt og uvildigt tilbud til virksomhedsejeren, som oplever modgang i sin virksomhed og gerne vil gøre noget ved det.

    Hos Early Warning får virksomhedsejeren en erfaren sparringspartner, som hjælper med at finde en løsning på de udfordringer, som virksomhedsejeren står med – uafhængig af, hvad de skyldes. Det kan for eksempel være:

    • At skabe overblik over situationen, og hvordan du kommer godt videre
    • At pege på de sunde aktiviteter i virksomheden og skille de usunde fra
    • At gennemgå virksomhedens cash flow, likviditet, kompetencer, produkter, organisation m.m.
    • At udarbejde en konkret handlingsplan.

    Per Striegler, som Erhvervshus Hovedstadens tovholder på Early Warning, siger: ”Vi er sat i verden for at hjælpe virksomheder fra modgang til medgang. Og jeg kan kun opfordre til at tage kontakt til os før det er for sent. Som professionel og uvildig sparringspartner, kan vi hjælpe med at få overblik over situationen, og hvad der skal til for at få virksomheden sikkert videre.”

    Early Warning er et projekt forankret i de seks tværkommunale Erhvervshuse, herunder Erhvervshus Hovedstaden. Projektet finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

    Se mere på hjemmesiden – earlywarning.dk