Gå til hovedindhold
Nyheder
Varmeplan
Klima og miljø

Status på fjernvarme

Tårnby og Dragør kommuner er i fuld gang med planlægningen af fjernvarme. Derfor kommer her en fælles kort opdatering fra os med status på sagen.

28. apr. 2023
Dragør og Tårnby borgmestre

Indhold

  Fjernvarmeselskab dannes

  Tårnby Kommune har allerede et fjernvarmeselskab, Tårnby Forsyning, da Tårnby allerede har fjernvarme i kommunen.

  Dragør skal have stiftet og etableret et fjernvarmeselskab, og det har kommunerne de sidste par måneder arbejdet sammen om.

  Dragør Fjernvarmeselskab skal dannes og vil blive en afdeling i Tårnby Forsyning. Bestyrelsen kommer til at bestå af fem medlemmer fra Tårnby Kommunalbestyrelse og tre medlemmer fra Dragør. Tårnby vil have formandsposten, og Dragør kommune vil have næstformandsposten. Selvom det er et Dragør selskab, er gældende regler for, at vi kan handle varme med hinanden, at Tårnby skal have størstedelen af bestyrelsesposterne.

  Der er nedsat en politisk styregruppe med repræsentanter fra begge kommunalbestyrelser. Styregruppen er i gang med at forberede arbejdet, ligesom vores dygtige forvaltninger og Tårnby Forsyning arbejder tæt sammen. Dragør fjernvarmeselskab forventes at blive stiftet i juni 2023.

  Udbud af etablering af fjernvarmerør

  Aktuelt arbejder vi også med at projektere det konkrete gravearbejde og de forskellige delprojekter, der ligger til grund for den samlede tidsplan. Aktuelt forventer vi at gå i udbud af opgaven med at grave rør ned i efteråret 2023. Hvis der er entreprenører, der byder på opgaven, og det forventer vi, at der er, regner vi stadig med, at de første borgere kan have fjernvarme i 2024.

  Hvor kommer fjernvarmen fra?

  Mange spørger, hvor fjernvarmen kommer fra, og hvordan den laves. Fjernvarmen vil til både Tårnby og Dragør blive leveret af CTR – Centralkommunernes Transmissionsselskab. De leverer i forvejen fjernvarme til Tårnby Kommune. Fjernvarmen produceres blandt andet på Amager-værket, men CTR har også forskellige andre løsninger i spil over tid, fx indvinding af havvand, geotermi, og der vil også i fremtiden være fokus på klimavenlig varme.

  Venlig hilsen

  Allan Andersen, Borgmester Tårnby Kommune

  Kenneth Gøtterup, Borgmester Dragør Kommune