Gå til hovedindhold
Nyheder
Kystbeskyttelse

Kystbeskyttelse: Modeller og løsninger

Kom og få en fornemmelse af højde og udstrækning på forskellige digetyper, som vi arbejder med, for kommunens mest udsatte kyststrækning ved Kongelunden, Sydvestpynten og Søvang. Der er borgermøde i Kongelundshallen mandag den 17. juni 2024 kl. 17-19.30 med mulighed for guidet vandring i landskabet kl. 16. Tilmeldingsfrist søndag den 16. juni 2024.

03. jun. 2024

Indhold

  Se plancher til mødet

  Borgermøde den 17. juni 2024

  Nu kan du komme og få en fornemmelse af højde og udstrækning på forskellige digetyper, som vi arbejder med, for kommunens mest udsatte kyststrækning ved Kongelunden, Sydvestpynten og Søvang.

  Det sker ved et borgermøde mandag den 17. juni 2024 kl. 17-19.30. Mødestedet er Kongelundshallen, Kalvebodvej 253.

  Bemærk: Inden mødet vil der være guidet vandring til de mock-ups (modeller), som vi stiller op ved Kongelundshallen, ud for TAMU og i skoven. Vandringen foregår kl. 16-16.45.

  På dagen kan du bl.a. møde Dragør Kommune og rådgiverne fra Arkitema, COWI og IS IT A BIRD, som hjælper os med konkretisere de løsninger, som Kommunalbestyrelsen traf beslutning om i april 2023.

  Program

  Kl. 16 Guidet vandring i landskabet og præsentation af mock-ups af digetyper. Foregår i mindre hold ad stier på grus og asfalt

  Kl. 16.45 Ankomst til Kongelundshallen

  Kl. 17 Velkomst og status i Kongelundshallen ved centerchef Jesper Horn Larsen og projektleder Lise Holm, Dragør Kommune

  Kl. 17.20 Præsentation af løsningskatalog ved designansvarlig Sanne Lovén og projektleder Thomas Gierlevsen, rådgiverteamet COWI og Arkitema

  Kl. 18 Opklarende spørgsmål fra deltagerne og refleksion i plenum

  Kl. 18.15 Ideer, dialog og feedback ved faglige ‘stationer’ rundt i Kongelundshallen:

  • Giv feedback og gå i dialog om løsningerne med rådgiverteamet fra COWI og Arkitema
  • Gå i dialog med Dragør Kommune
  • Hvad er vigtigt for dig? Giv din feedback til løsningskataloget ved IS IT A BIRD

  Bonus: Kom med ideer til indsatser til kommende klimaplan for Dragør Kommune (behøver ikke at handle om kystbeskyttelse)

  Kl. 19.30 Tak for i dag

  Tilmelding (Er lukket da mødet er afholdt)

  Af praktiske hensyn er tilmelding nødvendig. Tilmeldingen er lukket, da mødet er afholdt.

  Ikke-digitale borgere kan tilmelde sig via telefon 32 89 01 00.

  Frist for tilmelding er søndag den 16. juni 2024.

  Der er plads til ca. 200 deltagere (først til mølle).

  Praktisk info

  Vil du med på vandring i landskabet, er det en god ide at tage fornuftigt fodtøj på.

  Der vil ikke være forplejning ud over vand, så spis eventuelt lidt hjemmefra.

  Der vil være begrænset antal stole til arrangementet, men masser af ståpladser.

  Bemærk: Der vil blive taget foto ved arrangementet til eventuel offentliggørelse i pressen og på dragoer.dk – gør venligst fotografen opmærksom, hvis du ikke ønsker at medvirke til det.

  På egen hånd

  Materialet bliver tilgængeligt på hjemmesiden og på udstillede plancher. 

  Der vil også være informationstavler ved de forskellige mock-ups, så du kan læse om de forskellige løsningstyper på egen hånd.

  Andre borgermøder i juni – i klimaets tegn

  Kom til informationsmøde om fjernvarme i Dragør tirsdag den 18. juni 2024 kl. 17-18.30 i Hollænderhallen, Halvejen 3, Dragør. Frist for tilmelding er fredag den 14. juni 2024 kl. 12.

  Ny klimaplan for Dragør er også på vej. Vi samler derfor kreative ideer fra jer til mulige klimaindsatser på et borgermøde i Hollænderhallen onsdag den 26. juni 2024 kl. 17-18.30. Kom og hør inspirerende oplæg.

  Læs mere

  Diger i Dragør

  Risikoen for oversvømmelse stiger i de kommende år i takt med forventede klimaforandringer. Dragør Kommune ligger lavt i landskabet og er en del af de ti områder, som staten og EU har udpeget som sårbare over for havvandstigninger og stormflod. I Dragør Kommune arbejder vi mod at blive en klimarobust kystkommune.