Gå til hovedindhold
Nyheder

Madaffald: Gode råd i varmen 2024

Sommeren er over os, og med den følger perioder med solskin og stigende temperaturer. Og det kan give problemer med lugt, fluer og måske endda maddiker i affaldsbeholderen. Få gode råd her!

05. jul. 2024

Indhold

  Der er gode råd at hente for at undgå lugt og uønsket visit fra fluer. Vi har samlet 10 råd, der kan hjælpe dig til at holde din beholder til rest- og madaffald ren.

  10 gode råd i varmen

  1. Brug to grønne bioposer til dit madaffald
  2. Skift posen mindst hver anden dag
  3. Sørg for at dit madaffald ikke er for fugtigt – undgå sovs eller andet flydende madaffald i poserne
  4. Kom letfordærveligt mad, som for eksempel rester fra fisk, skaldyr og kød, i en ekstra pose
  5. Brug den lille grønne køkkenspand til indsamlingen af dit madaffald. Kurven har huller, som giver luft til posen og dermed forebygger komposteringsprocessen
  6. Bind en god knude på din pose – gerne to
  7. Hvis det er muligt, så stil din beholder til rest- og madaffald et skyggefuldt sted
  8. Læg din pose med madaffald, forsigtigt ned i beholderen, så du undgår, at der går hul på posen
  9. Husk at holde låg på både din grønne køkkenkurv og affaldsbeholder lukket
  10. Vask din beholder og køkkenkurv med vand og sæbe efter behov. Du kan eventuelt hælde en omgang kogende vand i din affaldsbeholder, men undgå at bruge gift.

  Er du løbet tør for bioposer?

  I Dragør Kommune kan du binde en biopose på håndtaget af din affalds beholder til rest- og madaffald. Det er et tegn til din skraldemand om, at der skal lægges en ny forsyning til dig.

  Poserne kan du også hente på vores rådhuset i Borgercenteret, på genbrugspladsen og på biblioteket. 

  Poserne koster ikke ekstra.

  God sommer! 

  Ofte stillede spørgsmål

  Dragør Kommunalbestyrelse har besluttet, at rest- og madaffald hentes hver anden uge hele året.

  Når vi tømmer din beholder til rest- og madaffald hver 14. dag, sikrer vi, at skraldemændene har nok affald at hente, så køreturen kan betale sig.

  Hvis vi skulle tømme din beholder hver uge i sommerperioden, ville det for det første kræve køb af en ekstra skraldebil, og for det andet at skraldebilen skulle bruge brændstof på at køre rundt og tømme kun halvfyldte beholdere. For det tredje ville det kræve, at der skulle hyres ekstra mandskab ind, som måske ikke kender ruterne, så godt som det faste mandskabsteam.

  Vi håber derfor, at du kan bruge de gode råd, som vi har samlet til dig om madaffald i sommervarmen.

  Vi anbefaler, at du vasker din affaldsbeholder ved behov. Det kan være med til at mindske eventuelle lugtgener eller problemer med fluer og maddiker.

  Dragør Kommune har ikke en vaskeordning til affaldsbeholdere. Hvis du selv har svært ved det, kender du måske nogen, som kan hjælpe dig.

  Vi håber, at du kan bruge de gode råd omkring korrekt håndtering af madaffald og dermed holde dine affaldsbeholdere rene.