Gå til hovedindhold
Nyheder
Kystbeskyttelse

Varsel: Forhøjet vandstand (del 2)

Opdateret med DMIs fornyede varsel og forholdsregler og indsats i kommunen. Vi venter forhøjet vandstand fredag og lørdag den 20.-21. oktober 2023 ved Dragør. Hold øje med hjemmesiden.

19. okt. 2023

Indhold

  DMI har torsdag den 19. oktober 2023 udsendt nyt varsel om forhøjet vandstand i den sydlige del af Østersøen, Lillebælt og Køge Bugt. Vandstanden er stigende og forventes at toppe natten til lørdag den 21. oktober 2023. Der er også varslet kraftig vind.

  Forventet vandstand ved Dragør

  I Dragør Havn forventes en vandstand på 1,02 meter over daglig vande.

  Ved Sydvestpynten forventes op til 1,4 til 1,5 meter over daglig vande.

  Vi forbereder os, fordi vindforholdene kan ændre sig og skabe en ny situation med øget vandstand eller bølger på vores kyster.   

  I Dragør Kommune vil der stå vand på strandengene og vand på markerne.

  Der er størst risiko for vand omkring boligerne i den sydlige del af kommunen ved Sydvestpynten og på dele af havnearealet på Dragør Havn.

  Sandsække

  Vi er i gang med at fylde sand i sandsække til udlæg på strategiske steder i den sydlige del af kommunen. For det første for for at begrænse risikoen for vandindtrængning i området og for det andet for, at beboerne på Sydvestpynten kan hente sandsække til eget brug.

  Sandsække vil kunne hentes på parkeringspladsen ved Kongelundshallen.

  Vi informerer, når sandsækkene er klar til afhentning. Vi forventer på nuværende tidspunkt tidligst, at de er klar sent torsdag den 19. oktober 2023 eftermiddag.

  Hovedstadens Beredskab planlægger udlægning af watertube på Dragør Havn omkring Dragør Museet og sikrer dørene med plast og sandsække.

  Sandsække til egen påfyldning

  For øvrige borgere udlægges der sand og sandsække, som du selv kan fylde til eget brug.

  Sandet er bestilt, og det udlægges på den tidligere bus-vendeplads ud for Ndr. Dragørvej 162, indkørslen til Hofor/Dragør Renseanlæg.

  Husk at medbringe egen skovl til fyldning. Sandet er klar til brug fra kl. 14 torsdag eftermiddag. 

  Yderligere info

  Vi vil i samarbejde med Hovedstadens Beredskab følge udviklingen og informere løbende på her på vores hjemmeside om situationen. Hold derfor øje.

  Det er også muligt at følge udviklingen på DMI https://www.dmi.dk/vandstand/

  Vi forventer at opdatere hjemmesiden torsdag den 19. oktober 2023 i løbet af eftermiddagen. Hvis du har brug for særlig information, kan du kontakte Dragør Kommune på mobilnummer 50 76 34 22, hvor vi vil forsøge at besvare dine spørgsmål.