Gå til hovedindhold
Projekter
Kystbeskyttelse

Fase 1: Sikkerhed

Vi har undersøgt to mulige sikkerhedsniveauer i Dragør, som lokalpolitikerne skal vælge imellem i foråret 2018.

Indhold

  Bruges til kort tekst. Ellers slet komponent.              

  Hvis der er flere overskrifter i din artikel, så kan du i stedet benytte accordion-komponenten nedenfor.

  Husk at tilpasse informationerne under fanebladet Side Info øverst.

  Diget vil være dimensioneret til at kunne modstå en stormflodshændelse, som statistisk set sker 1 gang per 100 år i år 2050 (med havvandsniveau år 2050).

  Dette sikkerhedsniveau ligger på linje med det niveau, som flere kommuner i Køge Bugt syd for Dragør har planlagt efter.

  Diget vil være dimensioneret til at kunne modstå en stormflodshændelse som statistisk set sker 1 gang per 500 år i år 2050 (med havvandsniveau år 2050).

  Dette sikkerhedsniveau er øget og nærmer sig det niveau som Københavns Kommune planlægger efter for hele byen. København Kommune har særlig infrastruktur af national betydning, hvilket gør at byen anvender et højere sikkerhedsniveau end andre byer har gjort.

  Digerne vil blive forberedt til, at de kan udbygges, hvis klimaforandringerne bliver anderledes end nuværende prognoser.

  Det er umuligt at vide præcis, hvilke stormfloder, som vil ramme Dragør i fremtiden. Usikkerheden kan gå til begge sider. Vi har taget udgangspunkt i de vandstandsstatistikker, som Københavns Kommune anvender og på DMIs forudsigelser og anbefalinger om kommende havvandstigninger.

  Sikkerheden i dag på digerne langs kysten i Dragør varierer fra 1 år til 50 års statistisk sikkerhed i dag.  Du kan læse mere om udfordringen ved stormflod og sikkerhedsniveau i rapporten Stormflodssikring af Dragør Kommune.

  Rapport - Stormflodssikring af Dragør Kommune

  Beskyttelsesniveauet er angivet som det antal år der i gennemsnit går mellem hver oversvømmelse af diget.

  Læs også

  Kontakt

  Center for Plan, Teknik og Erhverv

  Telefontid:
  Mandag-onsdag: 10-14
  Torsdag: 10-16:30
  Fredag: 10-13

  Telefon: 32 89 03 20

  Send Digital Post til Center for Plan, Teknik og Erhverv