Gå til hovedindhold
Borgerinddragelse

Ambassadører i borgerinddragelse

Tre borgerrepræsentanter fortsætter engagementet som frivillige ambassadører eller sparringspartnere, der kan give råd og sparring om fremtidige borgerinddragelsesprojekter og/eller følger dem på sidelinjen for at bidrage til evaluering af projekterne.

Indhold

    Demokratiudvalget har indsamlet erfaringer og idéer til, hvordan kommunen kan blive bedre til at inddrage borgerne og til at styrke lokaldemokratiet. Udvalget har bestået af ni borgerrepræsentanter og otte repræsentanter blandt kommunens politikere og administration.

    Tre af de involverede borgerrepræsentanter Henning Jans, Pia Voel og Christian Christensen har sagt ja til at fortsætte arbejdet med hjælpe borgerinddragelse i projekter og beslutninger videre godt på vej i Dragør Kommune. Det gør de som frivillige ambassadører eller sparringspartnere, der kan give råd og sparring om fremtidige borgerinddragelsesprojekter og/eller følger dem på sidelinjen for at bidrage til evalueringen.

    Henning Jans er pensioneret overlæge, født i Dragør "med saltvand i årerne" og med passion for sejlads.

    Han fortæller: "Min deltagelse i opgaverne i Demokratiudvalget har været drevet af lysten til at gøre noget for Dragør og dets borgere på et felt som både professionelt og privat altid har været en mærkesag – medinddragelse og medindflydelse. Og når man deltager i noget af lyst, er det sjovt og inspirerende at være med. Mit råd til andre, som har lyst til at arbejde med borgerinddragelse er, at har du lyst og interesse for emnet - så er det bare om at mase på og komme med."

    Christian Christensen en anden frivillig ambassadør lægger vægt på flere ting i forhold til kommunens videre arbejde med mulig borgerinddragelse:

    1. Tjek om emnet er egnet til borgerinddragelse
    2. Gør det klart for dig selv, hvad du vil have ud af borgerdialogen
    3. Gør op med dig selv, hvad du har af ressourcer og fastsæt niveauet for borgerdialogen ud fra det
    4. Inddrag folk for at styrke idé- og beslutningsprocessen
    5. Lyt også til dem, der normalt ikke maser sig på
    6. Vær tydelig med hensyn til hvad man kan få indflydelse på, og hvad man ikke kan få indflydelse på
    7. Orientér løbende de, der inddrages og offentligheden om processen og til sidst om resultatet af processen.

    Pia Voel har også gode tanker, hun gerne deler ud af. "Der er flere måder at inddrage borgerne. For eksempel kan du tage fat i dem på gader og stræder, i skoler og daginstitutioner, i klublivet. Hiv fat i folk og spørg: Hvad kan du gøre for Dragør? For vi har som borgere nemlig selv et ansvar."

    Du kan kontakte de tre ambassadører gennem administrationen.

    Kontakt

    Borgmestersekretariatet

    Telefon: 32 89 01 00

    Send Digital Post til Borgmestersekretariatet